Oprescu cauta bani pentru stadionul Lia Manoliu in China

Marti, 01 Martie 2011, ora 22:24
1688 citiri
Oprescu cauta bani pentru stadionul Lia Manoliu in China

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, face o vizita oficiala la Beijing, unde se va intalni cu investitori chinezi pentru obtinerea de bani pentru proiectele municipalitatii, edilul declarand, pentru MEDIAFAX, ca incearca incheierea unui parteneriat public-privat pentru finalizarea unor proiecte. 

"De maine (miercuri - n.r.) incep intalnirile cu investitorii chinezi pentru ca incerc sa aduc in Bucuresti cat mai multi bani pentru proiectele municipalitatii. Ma voi intalni cu reprezentantii Beijing Construction Engineering Group cu care incerc sa inchei un parteneriat public - privat atat pentru autostrada, cat si pentru alte proiecte de infrastructura", a declarat, luni seara, pentru MEDIAFAX, Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat ca, avand in vedere sedinta de luni a CGMB prin care proiectului de buget i-au fost aduse 50 de amendamente de catre consilierii PDL, fiind oprita astfel continuarea mai multor proiecte, va incerca sa aduca "si mai multi bani", astfel incat toate proiectele sa poata fi finalizate.

"Evident ca avand in vedere ce s-a intamplat ieri (luni - n.r.) la Consiliul General voi incerca sa aduc si mai multi bani pentru finalizarea proiectelor deja incepute de municipalitate si aici ma refer la Stadionul National, Centrul Istoric sau strapungerile mai multor bulevarde care trebuie continuate sau finalizate", a precizat Sorin Oprescu.

Primarul general al Capitalei face o vizita oficiala in capitala Chinei, Beijing, la invitatia omologului sau, Guo Jinlong, pentru a gasi solutii de colaborare concrete privind unele proiecte de infrastructura in Bucuresti.

Sorin Oprescu se va afla in vizita in Beijing de miercuri pana vineri, se arata intr-un comunicat de presa de marti al municipalitatii.

Edilul sef intentioneaza sa gaseasca cat mai rapid solutii alternative pentru finalizarea proiectelor derulate de Primaria Capitalei, in contextul votului dat de majoritatea consilierului din CGMB pentru bugetul Capitalei.

Astfel, Oprescu va avea o serie de intalniri in China, atat in Beijing, cat si la Shanghai de vineri pana duminica, pentru a stabili o serie de colaborari.

De altfel, Oprescu s-a intalnit, in ultima perioada, cu reprezentanti ai unor mari companii chineze veniti la Bucuresti si interesati sa investeasca in proiectele de infrastructura din Capitala.

Vizita face parte din procesul de implementare a prevederilor acordului de infratire semnat in anul 2005, intre municipiul Bucuresti si Beijing. 

#sorin oprescu, #investitori chinezi, #stadion lia manoliu, #buget capitala , #stiri Sorin Oprescu