N-avem fonduri pentru infrastructura, sau nu se cheltuie?

Joi, 02 Aprilie 2009, ora 17:26
1138 citiri
N-avem fonduri pentru infrastructura, sau nu se cheltuie?

Primaria Capitalei nu a cheltuit, anul trecut, 168 de milioane de lei din banii pentru investitii in infrastructura si a reusit sa construiasca un singur bloc de locuinte, potrivit datelor din raportul de activitate pe 2008 al municipalitatii.

Din cele 756 de milioane de lei planificate pentru reparari de strazi, lucrari la retele de apa-canal si alte proiecte edilitare, municipalitatea a cheltuit doar 588 de milioane de lei. Cea mai mare parte din suma necheltuita, respectiv 148 de milioane de lei, provine din credite externe.

In total, anul trecut, investitiile din credite externe au totalizat 380 milioane lei, adica doar 57,5% din suma planificata sa fie cheltuita din astfel de surse de finantare.

Din cele 31 de milioane de lei provenite din Fondul National de Dezvoltare pentru construirea noului stadion National, Primaria Capitalei a cheltuit 13,8 milioane lei, restul de 17,2 milioane intorcandu-se la bugetul de stat. Primaria Capitalei nu a cheltuit niciun ban din cele 1,7 milioane lei, proveniti de la Ministerul Dezvoltarii, pentru programe sectoriale, avansul de 0,5 milioane lei ajuns la primarie intorcandu-se la bugetul de stat.

Nici suma de 6,4 milioane lei, provenita de la Ministerul Dezvoltatii si destinata consolidarii locuintelor, nu a fost folosita in intregime, edilii cheltuind doar 4,7 milioane lei.

Cele mai mici cheltuieli, ca pondere, au fost la fondul de locuinte - doare 38,7% din ceea ce era prevazut. Astfel, anul trecut, Primaria Capitalei a finalizat doar un bloc, alte trei fiind construite in proportie de 80 la suta.

Per total, anul trecut, totalul cheltuielilor municipalitatii a fost de 3,86 miliarde lei, adica 88,48% din ceea ce era planificat, potrivit raportului de activitate.

Multi dintre consilierii generali ai Capitalei arunca vina necheltuirii banilor in sarcina primarului Sorin Oprescu, care, in opinia lor, nu a demarat niciun proiect major de investitii, de la instalarea sa in functie.

Detaliile cruciale la care trebuie să fie atenți românii când își caută apartament: „Cu cât o clădire este mai înaltă, cu atât este mai periculoasă”
Detaliile cruciale la care trebuie să fie atenți românii când își caută apartament: „Cu cât o clădire este mai înaltă, cu atât este mai periculoasă”
Unul dintre criteriile importante pe care persoanele care caută să închirieze sau să cumpere un apartament îl iau în considerare este siguranța. Aceasta este dată inclusiv de cât de bine...
#buget, #consolidare, #infrastructura, #locuinte, #oprescu, #suma , #stiri Sorin Oprescu