Hala Matache scapa de buldozere!

Vineri, 15 Iulie 2011, ora 15:53
2521 citiri
Hala Matache scapa de buldozere!

Lucrarile vor fi reluate sambata, dupa ce fusesera suspendate, dar constructiile vor fi realuate abia dupa ce se va decide un plan de dezvoltare a zonei, conform Medifax.

"Am agreat sa se instituie interdictie temporara de constructie in zona si apoi sa se decida dezvoltarea zonei in vecinatatea diametralei Buzesti-Berzei.

Acest lucru va fi subiectul analizei in perioada urmatoare. Va fi facut cadrul legislativ pentru cum se implementeaza astfel de proiecte, care trebuie sa obtina si acceptul locuitorilor, si recomandarile specialistilor", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, dupa o dezbatere publica pe tema diametralei, la care a participat si primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

La dezbateri s-a stabilit ca lucrarile de constructie la diametrala vor fi reluate sambata, cu conditia sa nu afecteze Hala Matache, cladire de patrimoniu.

"Am tras concluzia ca e nevoie sa ne intalnim in doua saptamani, pentru a vedea solutia concreta ca Hala Matache sa ramana pe loc. In zona, unde se doreste sa atragem turisti, vor fi spatii publice de calitate si spatii pietonale", a spus Udrea.

Ea a adaugat ca in viitor va trebui sa se stabileasca un regim de inaltime pentru cladirile care vor fi construite in zona, pentru ca exista temeri ca ar putea aparea cladiri foarte inalte, care sa faca perimetrul respectiv neatractiv pentru turisti.

Alaturi de Udrea, si Oprescu e de acord sa fie emis un ordin de interdictie temporara a lucrarilor in zona.

La dezbaterea publica au participat si reprezentantii unor ONG-uri, dar si arhitecti, care au constituit un "grup de consolidare a increderii".

Mircea Toma, reprezentantul unui ONG, considera dezbaterile de vineri ca fiind un moment istoric, pe care l-a numit "pacea de la Hala Matache".

#bulevard uranus, #buzesti berzei, #primarie, #sorin oprescu, #udrea , #stiri Sorin Oprescu