Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dezvoltatorul Cathedral Plaza vrea sa-l dea in judecata pe Oprescu

Dezvoltatorul Cathedral Plaza vrea sa-l dea in judecata pe Oprescu

Dezvoltatorul cladirii de langa Catedrala Sf. Iosif din Capitala, Millennium Building Development, va depune plangere penala contra primarului Sorin Oprescu, pentru abuz in serviciu, si va solicita municipalitatii, pentru actele abuzive ale edilului, daune in valoare de 70 de milioane de euro, anunta NewsIn.

Daunele reprezinta despagubirea pentru cazul in care tranzactia incheiata de investitor cu privire la constructia Cathedral Plaza nu va putea fi finalizata pana la sfarsitul acestui an din cauza sicanelor facute de primarul general.

La aceasta suma se vor adauga, spun reprezentantii dezvoltatorului, taxele si impozitele platite la bugetul local si de stat, costurile pentru conservarea Cathedral Plaza si alte sume pentru acoperirea integrala a prejudiciilor suferite.

Demersurile intentionate de dezvoltator sunt urmarea faptului ca edilul-sef al Capitalei a trimis o "instiintare" prin care someaza Millennium Building Development sa demareze procedurile de desfiintare a cladirii situata pe strada General Berthelot nr. 11-15.

Dezvoltatorul afirma ca "instiintarea trimisa de Oprescu, dincolo de faptul ca nu respecta dispozitiile legii privind forma si continutul actelor care pot fi emise de un primar si prin urmare nu produce niciun fel de efecte juridice, este hazardata si nu are niciun temei real".

Millennium Building Development precizeaza, in acest context, ca toate contractele de concesiune sunt valabile si nu exista niciun motiv pentru rezilierea lor.


"Terenul pe care s-a construit cladirea este in proportie de peste 90% in proprietatea privata a investitorului, doar 186 de metri patrati fiind in proprietatea Primariei Generale a Municipiului Bucuresti si concesionati legal investitorului.


In plus, constructia s-a facut in baza unei autorizatii emisa de Primarul Sectorului 1, in baza planului de urbanism general si a mai multor planuri de urbanism zonal, documente adoptate de catre Consiliului General al Municipiului Bucuresti.


Autorizatia de constructie a fost valabila pe toata durata lucrarilor si si-a incetat efectele inainte de anularea ei, prin finalizarea lucrarilor. Prin urmare, anularea autorizatiei este tardiva si fara efect, constructia fiind receptionata si intabulata conform legii.


Constructia a respectat toate regulamentele urbanistice in vigoare, s-a incadrat si se incadreaza in conditiile urbanistice", mai spun cei de la Millennium Building Development.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1007 ori