Chinezii fac autostrada in Romania

Joi, 21 Iulie 2011, ora 13:46
1820 citiri
Chinezii fac autostrada in Romania

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu a declarat ca spera ca in luna septembrie sa se incheie parteneriatul cu Shanghai Construct si sa se inceapa constructia autostrazii suspendate care va avea 52 de kilometri si va crea al treilea inel meridian al Bucurestiului.

"Parteneriatul public-privat inseamna capital chinez adus aici", a declarat Primarul Oprescu intr-o emisiune televizata.

Autostrada suspendate se va numi "Inchidere Inel Median de circulatie la zona nord/autostrada urbana -tronsonul Lacul Morii-Soseaua Colentina", iar edilii Capitalei par sa fi decis deja traseul ei, potrivit unor surse Municipale citate de Capital.

Dintre cele trei variante propuse de specialisti, solutia finala ar fi ca autostrada sa treaca pe sub Parcul Herastrau si sa contina o buna parte din tronson la sol.

Costurile estimate pentru constructia autostrazii variaza intre 500 de milioane de euro si 1,4 miliarde de euro. Actele prezentate astazi arata ca varianta ieftina ar fi construirea  autostrazii  la sol si cea mai scumpa este varianta in care autostrada suspendata este "ingropata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#capital chinez, # chinez, # autostrada suspendata, # chinezi autostrada, # oprescu autostrada , #stiri Sorin Oprescu