CGMB a aprobat reducerea posturilor din PMB

Vineri, 06 August 2010, ora 16:56
1983 citiri
CGMB a aprobat reducerea posturilor din PMB

Proiectul de hotarare privind reducerea posturilor administratiei municipale a fost aprobat, vineri, de consilierii generali, astfel ca aproximativ 700 de angajati vor fi disponibilizati efectiv, restul fiind posturi care erau finantate fara a fi insa ocupate, informeaza Mediafax.

Proiectul de hotarare privind reducerea posturilor administratiei municipale a fost votat cu 23 de voturi pentru, sase impotriva si 12 abtineri.

Dupa votarea proiectului de hotarare consilierii PSD, care s-au abtinut, au spus ca nu inteleg ce lucru bun se aduce prin votarea acestui proiect.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, dupa aprobarea proiectului, ca "in mod efectiv vor pleca in jur de 700 de oameni, restul fiind posturi care in fiecare an erau finantate, banii fiind blocati in fondul de salarii".

"Acum avem suma exacta a fondului de salarii corelata cu numarul exact al posturilor ocupate", a spus Oprescu.

Intrebat cum se va descurca municipalitatea in contextul reducerilor de personal care vor fi facute in baza noii hotarari a Consiliului General, edilul sef al Capitalei a raspunsca "nu ii este teama de acest lucru, ci de alte aberatii, cum ar fi preluarea a 20% din bugetul primariei la Ministerul Finantelor".

La inceputul sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), Oprescu a explicat ca numarul posturilor reduse din institutiile municipalitatii este de 2.662, de la 7.063 la 4.401. 

#cgmb, # reducere, # posturi, # pmb , #stiri Sorin Oprescu