Caldura mai scumpa - va debransati la iarna?

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 00:18
1282 citiri
Caldura mai scumpa - va debransati la iarna?

Modificarea subventiilor pentru caldura, acestea urmand a fi acordate in functie de venit, provoaca deja ingrijorare in randul romanilor, mai ales in urma estimarilor ca pretul agentului termic s-ar putea majora cu 60 - 150 la suta. 

Potrivit viceprimarului general al Capitalei, Mircea Raicu, ar urma sa se acorde subventii diferentiate in functie de cat castiga fiecare familie.

Astfel, pentru familiile cu venituri de sub 3.000 de lei, subventia ar trebui sa fie mai mare, iar pentru cele cu venituri peste aceasta suma, subventia ar urma sa fie mai mica. Raicu a precizat ca, in Bucuresti, aproximativ 70 la suta din abonatii la sistemul central de incalzire au venituri sub 3.000 de lei.

Pe de alta parte, potrivit primarului general, Sorin Oprescu, vor exista in jur de 600.000 - 750.000 de bucuresteni care vor beneficia, in continuare, de subventii, in iarna 2011 - 2012.

"Iarna viitoare, subventia va fi acordata diferit, cu un plafon de venit acceptabil, astfel incat sa nu aiba de suferit copiii si batranii. Nu e normal ca o familie cu salariu mare sa beneficieze de aceeasi compensare a gigacaloriei ca o familie saraca, cu multi copii", a declarat, recent, Oprescu.

Atat presedintele Traian Basescu, cat si premierul Emil Boc sustin ca eliminarea subventiilor nu se vrea o reducere a asistentei sociale, ci o redirectionare a banilor spre cei care au nevoie cu adevarat de ajutoare.

"Un om cu mai multi bani, care are un apartament de 200 mp, primeste o subventie mult mai mare decat un pensionar care sta intr-o garsoniera de 40 de mp", a comentat seful statului. 

Citeste continuarea pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#debransare caldura, #pret gaze, #subventii caldura, #subventii diferentiate, #venituri , #stiri Sorin Oprescu