Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bucurestiul se transforma in santier. Incep lucrarile la 8 parcari subterane

Bucurestiul se transforma in santier. Incep lucrarile la 8 parcari subterane

Capitala va deveni din nou un santier, in contextul in care vor incepe lucrarile la 8 parcari subterane, asa cum promisese, in urma cu mai bine de doi ani, chiar primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu.

Sursa foto: Gandul

Cele opt parcari subterane ar urma sa fie construite la Universitate, Universitate, Piata Alba Iulia, Piata Dorobanti, Edgar Quinet, Piata Constitutiei, Walter Maracineanu, Piata Charles de Gaulle si Piata Presei si ar urma sa fie realizate in parteneriat public-privat.

Municipalitatea pune la dispozitie terenurile, aflate in zone ultracentrale extrem de aglomerate, iar investitorii aduc finantarea de peste 420 de milioane de euro, scrie Gandul.

Prima parcare subterana in parteneriat public-privat se construieste la Universitate. Aceasta va avea trei nivele si este prevazuta cu 420 de locuri pentru masini si 21 pentru motociclete.

Lucrarile de constructie au inceput anul trecut si ar urma sa fie finalizate in 2012.

Edilul-sef al Capitalei a promis ca parcarea va fi gata in primavara anului viitor si ca tariful mediu pe ora va fi echivalentul a 0,38 euro.

A doua parcare subterana, prevazuta sa fie construita intre facultatile de Litere si Arhitectura, va avea 380 de locuri.

Parcarea subterana de pe Walter Maracineanu va avea 241 de locuri, desi initial, in studiul de fezabilitate figurau 281.

"Parcarea subterana de la Piata Alba Iulia a fost total incorect dimensionata. Initial avea 2.190 de locuri de parcare. Am venit pe 1.496 locuri de parcare si am scazut valoarea investitiei de la 172 milioane de euro la 68 de milioane de euro.

Asta inseamna ca am scazut cu 40 la suta numarul locurilor de parcare si cu 60 la suta valoarea investitiei", a explicat Bogdan Hreapca, directorul Directiei Investitii din cadrul Primariei Capitalei, citat de Gandul.

Parcarea subterana de la Piata Charles de Gaulle va avea 600 de locuri. Aceasta va fi construita pe trei nivele si va costa 50 de milioane de euro. Accesul in parcarea subterana se va face atat din viitorul pasaj cat si din strazile Maresal Prezan si Dorobanti.

La Piata Dorobanti este prevazuta o parcare subterana pe doua nivele cu 254 de locuri, iar investitia este 9,3 milioane de euro fara TVA.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1558 ori