Bucurestenii ar putea plati diferentiat gigacaloria

Joi, 10 Iunie 2010, ora 15:05
1874 citiri
Bucurestenii ar putea plati diferentiat gigacaloria

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, ca potrivit unui prim scenariu privind plata gigacaloriei, bucurestenii cu salariu peste 3.000 de lei vor plati integral pretul apei calde si caldurii, iar cei cu salariu si pensie minime vor primi ajutoare de la municipalitate de 100%, conform Mediafax.

Edilul sef al Capitalei a spus ca a fost creionat un prim scenariu privind plata gigacaloriei de catre populatie, in care cei cu salariu si pensie minime vor primi ajutor integral, iar cei cu salariu peste 3.000 lei vor plati integral.

"Avem un scenariu privind gigacaloria, astfel ca cei cu salariu peste 3.000 de lei vor plati integral pretul apei calde si caldurii, iar cei cu salariu si pensie minime vor primi ajutoare de la municipalitate de 100% pentru pretul gigacaloriei.

Urmeaza ca intre aceste valori sa stabilim care sunt procentele pe care le va suporta municipalitatea, in functie de veniturile cetatenilor", a explicat Sorin Oprescu.

Primarul general a precizat ca acesta este doar un prim scenariu si ca vor fi continuate analizele si rapoartele.

Potrivit primarului general, dupa ce bucurestenii vor fi informati, masurile vor fi supuse aprobarii in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Edilul Capitalei declara, in 7 mai, ca municipalitatea analizeaza inca de acum doua luni plata diferentiata, in functie de venituri, a apei calde si caldurii, precizand ca, in opinia sa, 46-48% din bucuresteni vor avea nevoie in continuare de sprijin la plata facturilor.

"Obiectivul principal este ca cei care au nevoie de subventie sa o primeasca, iar plata se va face diferentiat, avand grija de copii si batrani", spunea atunci Oprescu.

Presedintele Traian Basescu spunea, in 6 mai, ca vor fi reduse masiv subventiile, iar banii recuperati vor fi alocati tintit catre cei care in mod real au nevoie de sprijin financiar.

#bucuresteni, #gigacalorie, #salariu, #pensie , #stiri Sorin Oprescu