Oprescu cere stergerea penalitatilor la datoria RADET

Luni, 17 Octombrie 2011, ora 16:02
1173 citiri
Oprescu cere stergerea penalitatilor la datoria RADET
Sorin Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, solicita consilierilor generali adoptarea unui proiect de hotarare care i-ar permite Guvernului stergerea penalitatilor la datoria istorica a RADET catre ELCEN, in caz contrar municipalitatea riscand sa ramana fara bani pentru sustinerea subventiei la caldura.

"Subventia depinde de votul Consiliului General. Am bani sa platesc pana la sfarsitul lunii decembrie", a declarat luni, Sorin Oprescu, inainte de inceperea sedintei CGMB.

Sorin Oprescu a mai precizat ca primaria poate acorda subventie la caldura, la fel ca in anii trecuti, cu o singura conditie, aceea de adoptare in Consiliul General a unei hotarari privind inaintarea catre Guvernul Romaniei a propunerii de stergere a penalitatilor RADET catre ELCEN.

El a mentionat ca nu se cer bani in plus, ci se solicita Guvernului sa-si plateasca datoriile fata de municipalitate.

"Este vorba de cele aproximativ 320 milioane de lei care reveneau Bucurestiului si ramaneau intotdeauna doar pe hartie, in cel mai fericit caz veneau in jur de 120 milioane de lei, restul fiind acoperit de primarie. Este o practica a Guvernului care mizeaza pe faptul ca, practic, ne descurcam noi in continuare. In realitate, tot din banii bucurestenilor se face acest lucru", a subliniat Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, penalitatile catre ELCEN (n.r. - 800 de milioane de lei) nu vor fi achitate din banii pe care primaria generala ii solicita Consiliului General, municipalitatea achitand deja peste jumatate din datoria RADET catre ELCEN, respectiv 300 milioane de lei.

Primarul general s-a mai referit si la necesitatea adoptarii de catre CGMB a proiectului de hotorare privind realizarea strapungerii Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu pentru consolidarea inelului median, precum si a obtinerii sumei de pana la 800 milioane de euro, bani necesari restructurarii datoriei de 500 milioane de euro contractata de municipalitate in 2005, si a restului de 300 milioane de euro pentru realizarea unor proiecte care sunt in derulare sau care vor fi incepute anul viitor.

#Sorin Oprescu stergere penalitati Radet, #Sorin Oprescu datorii RADET, #subventii caldura , #Primar Bucuresti