Oprescu "asmute" populatia Capitalei impotriva ONG-urilor care apara cainii

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 18:38
1402 citiri
Oprescu "asmute" populatia Capitalei impotriva ONG-urilor care apara cainii

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat ca va organiza un referendum in care cetatenii din Bucuresti si din judetul Ilfov sa isi exprime parerea referitor la eutanasierea cainilor comunitari.

Referendumul ar putea fi organizat in ultima saptamana din septembrie sau in prima din luna octombrie si va contine o singura intrebare : "Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor comunitari", a precizat primarul Sorin Oprescu, in cadrul unei conferinte de presa.

"Consider necesara opinia populatiei despre eutanasiere. Voi face ce vrea populatia. Convoc o sedinta. Cf. art 13 si 16 din Legea 3/2000 privind organizarea referendumului, care se poate organiza pentru orice problema deosebita si trebuie comunicat populatiei cu 20 de zile inainte", a mai spus Oprescu.

Primarul si-a exprimat regretul pentru "tragicul eveniment" si a adaugat ca timp de cinci ani de zile "a militat pentru infiintarea unui adapost. Am avut la dispozitie cateva cladiri, cumparate de fostul primar, acele cladiri au fost amenajate, si ajunsesem la o capacitae de 250 de caini, mult prea putin".

Oprescu a mai spus ca ultimul recensamant facut arata ca in Bucuresti exista aproximativ 64.000 de caini comunitari. "Am propus sa nu mai lasam libera adoptia, mi s-a raspuns ca incalca legile internationale. Am sterizilat in continuu, dar cu o rata mult mai mica".

Primarul a mai adaugat ca a schimbat conducerea ASPA in 2012, dar ca acest lucru nu este suficient, pentru ca "in fiecare zi rata de prindere este de 40 de caini, foarte putin cu cele 3 echipaje; dorim sa ajungem la 200".

Oprescu: Legea este pocita

Edilul sef al Capitalei a mai mentionat ca legea este "pocita" si ca din aceasta cauza se intampla "astfel de nenorociri".

"Nu poate fi pusa in balanta viata unui copil sau a unui adult cu pastrarea lor sau mersul catre adapost. Am avut demonstratii si discutii la poarta Primariei pentru ca nu au mai fost dati spre adoptii. Legea s-a aplicat pentru cainii bolnavi. Nu i-am mai returnat in teritoriu; exista, probabil mai multi care sunt agresivi.

Niciun ONG nu primeste bani din partea Primariei

Niciun ONG nu primeste bani din partea Primariei, a spus Oprescu, adaugand ca a verificat ca adaposturile sa fie corespunzatoare.

"Promit bucurestenilor ca am sa le respect parerea lor. Nu mai ma chef sa astept pana se va hotari cineva. Nu am sa uit acest moment de cumpana pentru absolut toata lumea. 25.000 de caini au fost sterilizati anul trecut si pana in prezent sunt aproape 11.000, in urma discutiilor pe care le am lunar referitor la situatia cainilor comunitari".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sorin Oprescu primar, #referendum eutanasiere caini, #caini comunitari , #Primar Bucuresti