Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Imprumutul de 800 milioane de euro dorit de Oprescu, respins din nou de consilieri

Imprumutul de 800 milioane de euro dorit de Oprescu, respins din nou de consilieri


Proiectul de hotarare privind contractarea unor finantari nerambursabile in valoare totala de pana la 800 de milioane de euro a fost respins din nou, luni, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Imprumul nu a primit votul favorabil al consilierilor generali dupa ce majoritatea din CGMB, condusa de grupul PDL, i-a cerut primarului general Sorin Oprescu sa detalieze destinatia banilor.

"Nu mai dam un cec in alb. Veniti cu creditul nominalizat si-l vom aproba", i-a spus lui Oprescu viceprimarul Mircea Raicu, in octombrie.

Cea mai mare parte din cei 800 de milioane de euro, respectiv circa 500 de milioane, ar fi necesara pentru plata imprumutului de obligatiuni contractat de municipalitate in 2005, in mandatul de primar general al lui Adriean Videanu.

Restul de bani, respectiv circa 300 de milioane de euro, ar fi avut ca destinatie, potrivit lui Oprescu, investitii publice de interes local. O parte din acesti bani, a spus primarul general Oprescu, ar putea fi folositi ca "tampon", in cazul in care nu ar mai fi resurse financiare pentru subventiile la caldura.

Gradul de indatorare al Capitalei este in prezent mai mic de 10%, insa, in 2015, ar urma sa creasca la peste 30%, peste limita legala si, in aceste conditii, ar fi nevoie de un imprumut pentru plata datoriei scadente peste patru ani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1462 ori