Bucurestiul si zona sa de influenta au nevoie de 13 miliarde de euro pentru dezvoltare

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 17:14
2586 citiri
Bucurestiul si zona sa de influenta au nevoie de 13 miliarde de euro pentru dezvoltare

Bucurestiul si regiunea sa de influenta au nevoie de aproape 13 miliarde de euro, bani care ar trebui alocati pentru proiecte de dezvoltare, a sustinut vineri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la prezentarea raportului "Starea Bucurestiului".

El a spus ca acesti bani pot fi atrasi din fonduri europene, "daca stii sa-i aduci, daca nu te lasi pagubas".

"Suntem hotarati sa mergem si sa obtinem aceste fonduri. Toate demersurile ultimelor luni au fost cu explicatii, cu prezente in comisiile europene la intalnirile acestea si am constatat - si cu surprindere si cu amaraciune - ca, pana acum, capitalele tarilor europene nu prea au fost bagate in seama, dar ca exista un reviriment in gandirea celor de la Bruxelles", a afirmat Oprescu.

In acest sens, edilul-sef a mentionat ca intentioneaza, printre altele, construirea unei sali polivalente cu 2.500 de locuri, a unei sali de concerte la standarde europene, a unui stadion de atletism in parcul "Lia Manoliu" si a unui bazin olimpic de inot.

El a mai subliniat ca doreste sa usureze viata oamenilor care sunt plini de mobilitate, lucru care presupune metrou, transport in comun, sa ajungi la Dunare cu un mijloc de transport care sa nu mearga cu 12 km pe ora etc.

Cat priveste finantarea proiectelor aflate in derulare anul acesta, Sorin Oprescu a spus ca sunt bani pentru finalizarea pasajului Mihai Bravu-Vacaresti, pentru coparticiparea la pasajul de la Oltenitei, pentru intrarea Autostrazii A1 in Bucuresti iar anul viitor, pentru pasajul subteran de la Casa Presei Libere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiecte dezvoltare Bucuresti, #finantare dezvoltare Bucuresti, #fonduri europene dezvoltare Bucuresti , #Primar Bucuresti