Sorin Minea: Politica, cea mai profitabila afacere din Romania

Vineri, 04 Martie 2011, ora 11:11
1635 citiri
Sorin Minea: Politica, cea mai profitabila afacere din Romania

Politica reprezinta cea mai mare si mai profitabila afacere din Romania, in acest moment, este de parere Sorin Minea, actionarul majoritar al Angst si presedintele Federatiei Patronale din Industria Alimentara Romalimenta.

Statul, care este cel mai mare angajator din Romania, da legi doar pentru a se ajuta pe sine, din cand in cand acestea fiind avantajoase si pentru mediul de afaceri, insa doar din intamplare, asa cum se intampla, de exemplu, cu noul Cod al Muncii, a declarat Sorin Minea, intr-un interviu pentru Ziare.com.

Pe de alta parte, omul de afaceri este de parere ca majorarea preturilor la alimente, la nivel mondial, este o incercare reusita a unor investitori de a forta o crestere artificiala, pentru a obtine profituri mai mari, iar Guvernul Romaniei a "muscat" din aceasta momeala.

In ciuda acestor piedici, Minea se asteapta la o usoara crestere a propriilor business-uri in 2011, sperand la o cifra de afaceri de cel putin 60 de milioane de euro, similara celei de anul trecut.

La cat estimati ca vor ajunge preturile alimentelor, avand in vedere cresterile din ultima perioada si cele anuntate de unii producatori?

Daca vor creste preturile materiilor prime, vor fi probleme pentru toata industria alimentara, nu numai pentru mine.

Eu nu cred in niste scumpiri dramatice ale alimentelor. Parerea mea este ca majorarea de preturi la materii prime a fost usor artificiala. A fost provocata de investitori si de mass media. Au fost niste investitori destepti, care au reusit sa faca valuri suficiente pentru incercarea de crestere artificiala a pretului, pentru profit, asta e parerea mea foarte sincera.

Afla continuarea interviului pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
#afacere, #afaceri, #politica, #sorin minea , #stiri Sorin Minea