Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Protan construieste un nou sistem de canalizare pentru a-si relua activitatea

Protan construieste un nou sistem de canalizare pentru a-si relua activitatea

Societatea Protan nu stie cand va relua colectarea deseurilor de natura animala, dar lucreaza la un nou sistem de canalizare, au declarat vineri pentru NewsIn, reprezentantii companiei. Reprezentantul biroului de relatii publice al Protan , Costin Miu, sustine ca dupa blocarea canalului, in aceeasi zi, a fost sapat un alt sant pentru canalizare, dar ca noul sistem nu va fi functional decat dupa intocmirea proiectului de catre o firma specializata si dupa obtinerea autorizatiilor.


"Va dura cel putin doua saptamani pentru ca sunt necesare autorizatii de la primaria Popesti-Leordeni si de la Apele Romane. Solutia cea mai rapida ar fi ca cei vinovati de intreruperea activitatii, SC Confort Group SRL, sa scoata pietrisul cu care au infundat vechea canalizare. De altfel, compania Protan a trimis ieri (joi-n.r) o notificare prin care solicita SC Confort Group SRL sa efectueze reparatiile necesare in termen de 24 de ore, avand in vedere gravitatea situatiei pe care acestia au creat-o. SC Confort Group SA a admis, prin vocea administratorului Sorinel Manolache, ca au astupat canalizarea unitatii Protan de la Popesti Leordeni.", a precizat Costin Miu.


Societatea Protan, concesionarul activitatii de ecarisaj la nivel national, a oprit miercuri, temporar, unitatea din Popesti Leordeni, ca urmare a unui "sabotaj tehnologic".


Pe de alta parte, Romalimenta a anuntat ca va sesiza luni Comisia Europeana, reclamand faptul ca necolectarea deseurilor de natura animala pune in dificultate firmele procesatoare de carne.


Conducerea Protan spera ca protestul inaintat de Romalimenta la UE va face ca autoritatile romane sa se implice cu adevarat in solutionarea acestei probleme.


De asemenea, luni conducerea Protan se va intalni cu reprezentantii Romanlimenta si vor cere infiintarea unei celule de criza la nivel guvernamental pentru rezolvarea de urgenta a situatiei create prin inchiderea temporara a sucursalei Protan Popesti Leordeni, singurul incinerator al deseurilor de origine animala de categoria I, cu risc ridicat de contaminare. Inchiderea sucursalei Protan Popesti Leordeni a fost cauzata de un "sabotaj tehnologic deliberat si are efecte extreme de grave asupra sanatatii publice", sustin reprezentantii Protan.


"Industria alimentara din Romania e pusa in dificultate, iar CE e datoare sa faca o ancheta, a declarat presedintele federatiei patronale Romalimenta, Sorin Minea.


Minea a precizat ca in Bucuresti si judetul Ilfov se strang zilnic 150 de tone de cadavre si resturi de animale de la procesatorii de carne, cantitate care era staransa de compania Protan. De asemenea, Minea a atras atentia asupra riscului producerii de epidemii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2041 ori