Pretul carnii va creste cu cel mult 3%

Miercuri, 31 August 2011, ora 08:19
1321 citiri
Pretul carnii va creste cu cel mult 3%

Preturile produselor din carne vor creste cu cel mult 2-3% in aceasta toamna, aceast lucru depinzand de pretul materiilor prime, dupa cum a declarat Sorin Minea, presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara Romalimenta.

"In ultima perioada, a existat o crestere a pretului materiilor prime, crestere care se manifesta si in prezent, si care nu s-a reflectat inca total in pretul produselor din galantar.

Fata de anul trecut, vanzarile inregistrate la nivelul unitatilor de retail au scazut, deoarece din ce in ce mai multi comercianti aleg sa se indrepte spre piata neagra, nefiscalizata.

La ora actuala, nimeni nu stie exact care este dimensiunea pietei negre, cate magazine vand fiscalizat si cate nu. Piata merge din inertie - adica daca supravietuiesc unitatile de productie a carnii, supravietuiesc si consumatorii", a declarat Minea pentru Agerpres.

Presedintele Romalimenta sustine ca in Romania nu exista o piata reala.

"Nu avem insa nicio idee despre ce s-ar putea intampla in cazul unei crize, deoarece in Romania nu exista o piata reala, unde se cunoaste ca piata neagra este, de exemplu, de numai 10 la suta.

In absenta unor date clare, este greu de facut o prognoza in ceea ce priveste o posibila crestere sau scadere a preturilor la carne, insa o eventuala majorare a preturilor ar putea avea loc in perioada Sarbatorilor de Iarna, asa cum se intampla de obicei in Romania - spre deosebire de celelalte state europene", a declarat presedintele Romalimenta.

Citeste continuarea pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carne, #pret carne, #scumpire, #minea, #romalimenta, #pret alimente, #pret mancare , #stiri Sorin Minea