Pastele romanilor, mai ieftin pe piata "gri"

Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 22:05
1546 citiri
Pastele romanilor, mai ieftin pe piata "gri"

Preturile la carne si produse din carne nu vor creste de Paste, insa romanii vor cumpara in special din pietele "gri", ceea ce ar putea duce la scaderea vanzarilor din retelele de retail, afirma Sorin Minea, presedintele patronatului din industria alimentara Romalimenta.

Pe piata "gri", companiile vand o parte din productie fiscalizat, iar restul la negru.

"Ca de obicei, de Paste va fi virata multa carne de miel catre piata gri, mai multa decat anul trecut, in contextul unui TVA de 24%.

De asemenea, pe mezeluri va fi competitivitate crescuta cu piete nefiscalizare, si, in special, cu magazinele de proximitate nefiscalizate, care sunt din ce in ce mai multe", a declarat presedintele Romalimenta si directorul general al producatorului de mezeluri Angst. 

El estimeaza ca piata nefiscalizata reprezinta peste 50% din vanzarile totale de carne la nivel national, procentaj care trece de 70%r in perioada sarbatorilor.

"Daca se compara cu Craciunul de anul trecut, cand retelele de vanzare au avut o scadere pentru ca se vinde foarte mult la negru, banuiesc ca si de Paste vor avea scadere. Nu pot compara cu cei care au din start un castig de 24%. (...) Suntem intr-o piata ciudata, distorsionata si foarte volatila", a mai spus Sorin Minea. 

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#paste, #piata gri, #preturi de paste, #preturi la carne de paste , #stiri Sorin Minea