Pastele la romani: Bucate putine, promisiuni doldora

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 12:22
2730 citiri
Pastele la romani: Bucate putine, promisiuni doldora

Pastele romanilor va fi mai sarac in 2011. "Romanul de sarbatori face eforturi mari sa nu duca lipsa de nimic. Vor avea ce sa puna pe masa, dar vor reduce cantitatile, vor manca mai putin", a declarat pentru Bloombiz, Stefan Nicolae, presedintele Agrostar.

In opinia lui Nicolae, producatorul agricol a devenit un concurent serios pentru industria alimentara.

Presedintele Agrostar recomanda romanilor sa mearga pe mana taranilor.

"Eu as merge pe mana taranilor din piata si as recomanda tuturor consumatorilor sa mearga pe mana taranilor. Nu toate produsele sunt mai scumpe fata de supermarket si stim noi cum se fac promotiile la supermarket. Importanta pentru noi e sa mancam sanatos, traditional si sa ajutam producatorul roman", a subliniat acesta.

In opinia lui Nicolae, romanii vor asista la preturi mai mari la produsele de panificatie. Astfel, cozonacii si paine vor inregistra o crestere mai mare decat anul trecut, avand in vedere faptul ca stocurile de grau sunt epuizate, graul si faina fiind importate.

In ceea ce priveste pretul carnii de miel, presedintele Agrostar spune ca un kilogram de carne de miel va putea fi cumparat cu 15-23 lei.

Vor avea romanii ce sa puna pe masa de Paste?

Ministrul Agriculturii promite romanilor ca vor avea ce sa puna pe masa de Paste.

"Atat producatorul, cat si consumatorul trebuie sa castige de sarbatori. Consumatorii trebuie sa aiba de toate pe masa de Paste, iar producatorii sa vada rezultatul muncii lor", a declarat Tabara intr-o emisiune televizata.

"Romanul de sarbatori face eforturi mari sa nu duca lipsa de nimic. Vor avea ce sa puna pe masa, dar vor reduce cantitatile, vor manca mai putin", a mai adaugat Stefan Nicolae.

In opinia lui Sorin Minea, presedintele patronatului din industria alimentara Romalimenta, preturile la produsele din carne nu vor creste de Paste, insa romanii se vor indrepta spre piata "gri", ceea ce va duce la o scadere a vanzarilor din retelele de retail.

"Ca de obicei, de Paste va fi virata multa carne de miel catre piata gri, mai multa decat anul trecut, in contextul unui TVA de 24%.

De asemenea, pe mezeluri va fi competitivitate crescuta cu piete nefiscalizare, si, in special, cu magazinele de proximitate nefiscalizate, care sunt din ce in ce mai multe", a declarat pentru Mediafax, Sorin Minea.

Cine pierde?

"Fiecare magazin are tot interesul sa vanda. De aceea, supermarketurile nu ar trebui sa majoreze preturile sau sa isi puna adaosuri foarte mari. In caz contrar, vor avea o mare problema", a declarat pentru Bloombiz Constantin Cerbulescu, presedinte ANPC.

Romanii nu se mai inghesuie la magazine fiindca nu mai au posibilitatea sa cumpere.

Cu toate acestea, Cerbulescu ii sfatuieste pe romani sa cumpere din magazinele autorizate pentru ca acolo au siguranta ca produsele sunt de calitate si verficate.

#cresterea preturilor, #pastele la romani, #preturi de paste, #preturi de sarbatori, #preturi la carnea de miel, #produse de panificatie, #produse din supermarket , #stiri Sorin Minea