Minea: Etichetarea alimentelor cu buline este stupida

Joi, 02 Iunie 2011, ora 16:05
1728 citiri
Minea: Etichetarea alimentelor cu buline este stupida

Sorin Minea, presedintele Romalimenta, considera etichetarea produselor alimentare cu buline in functie de gradul de pericol pentru sanatate drept o masura stupida si imposibila, conform NewsIn.

"Legea aceasta este inaplicabila. Am refuzat sa vorbesc pana acum despre aceast lege, pentru ca nu am vrut sa-i fac campanie domnului senator (senatorul PDL Dumitru Staicu, n.r.). Domnia sa vrea sa dea o lege, face valva, dar nu are habar ce vorbeste. Si va dau un exemplu: singurele alimente care nu au aditivi sunt slanina si branza de burduf, care astfel ar urma sa primeasca bulina verde. Or aceste doua produse sunt niste 'bombe calorice', au colesterol ridicat, deci nu sunt sanatoase, desi proiectul de lege cu buline asta prevede, ca sunt teoretic sanatoase", a declarat Sorin Minea.

De asemenea, presedintele Romalimenta, care este si director general al companiei Angst Romania (companie romano-elvetiana care produce preparate din carne de porc, vita, pasare si oaie), a spus ca are si o alternativa pentru acest proiect, daca el ar fi aprobat, dar in calitate de patron al Angst. "Atunci eu voi schimba retetele, in cazul in care legea merge mai departe", a spus Minea.

Presedintele Romalimenta considera totodata ca nu este in regula sa creezi isterie in randul populatiei, cu minciuni, referindu-se la acest proiect de lege.

"Dansul isi face campanie electorala cu aceasta lege, domnul senator nu are habar ce vorbeste. Poti manca orice, in masura in care organismul ti-o permite. Totul este in functie de organism, de stres, de educatie. Nu exista doua persoane care mananca la fel", a afirmat Sorin Minea.

Acesta a precizat ca, daca un aditiv nu este sanatos, produsul este oricum interzis.

Plenul Senatului a adoptat pe 16 mai proiectul senatorului PDL Dumitru Staicu privind etichetarea produselor alimentare cu buline, in functie de gradul de pericol pentru sanatate, cu 54 de voturi "pentru", 42 "impotriva" si trei abtineri.

Proiectul prevede etichetarea alimentelor cu trei tipuri de buline: "verde" - pentru produsele sanatoase, "portocalie"- pentru produsele care trebuie consumate "cu moderatie", si "rosie" - pentru produsele alimentare care contin substante sau aditivi alimentari care pot avea efecte daunatoare asupra sanatatii.
Criteriile pentru acordarea acestor buline ar urma sa fie stabilite de Ministerul Sanatatii. Senatul este prima Camera sesizata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alimente buline, #etichete buline, #alimente periculoase, #sorin minea, #romalimenta, #angst , #stiri Sorin Minea