Una din cinci companii din Romania este in executare silita

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 11:38
1019 citiri
Una din cinci companii din Romania este in executare silita

Una din cinci firme din Romania are datorii la stat si se afla in executare silita, arata datele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Datoriile totale ale statului inregistreaza peste 17 miliarde de lei.

in 907.000 de firme active din Romania, 193.000 sunt rau platnice, iar pentru 191.000 dintre acestea, Fiscul a inceput executarea silita.

Inspectorii si-au propus ca in 2010 sa recupereze peste trei miliarde de lei, adica 20% din datoriile totale ale firmelor.

Mai mult, inspectorii ANAF sunt motivati sa lucreze la capacitate maxima, deoarece isi pot spori veniturile de patru ori in fiecare luna.

"Daca mergem la un contribuabil si constatam ca acel contribuabil si-a declarat 10 lei si noi, in urma controlului, mai stabilim ca mai are de plata inca cinci lei, suplimentar fata de ce a declarat, ei bine devine evaziune fiscala din diferenta de impozite si taxe din acel cinci lei pe care il incasam nu doar ca l-am stabilit, putem sa ne constituim un fond de stimulare de 15% din suma respectiva si se poate acorda personalului din subordine pana la nivelul a trei salarii", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar, citat de Money.

Cei mai mari restantieri sunt companii precum Galaxy Tobacco, Sasquatch Impex, Electrificare CFR ori Electroputere Craiova, care au datorii de sute de milioane de lei.

Insa cel mai mare datornic la stat este, de departe, Compania Nationala a Huilei cu arierate de 1,5 miliarde de lei.

Fiscul nu o poate executa insa, pentru ca societatea este in administrare speciala, in vederea privatizarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii, # executare, # silita , #stiri Sorin Blejnar