Sindicalistii, multumiti de solutiile privind stimulentele salariale

Duminica, 17 Octombrie 2010, ora 00:53
1466 citiri
Sindicalistii, multumiti de solutiile privind stimulentele salariale

Sindicalistii au iesit multumiti de la negocierile cu Ministerul Finantelor privind stimulentele salariale si au precizat ca, daca nu vor aparea blocaje in aplicarea protocolului, nu se va mai pune problema altor actiuni de protest, potrivit Newsin.

"Daca la nivel teritorial nu vor aparea blocaje in ceea ce priveste punerea in aplicare a acestui protocol, cu siguranta colegii nostri vor fi multumiti. Daca la nivel teritorial vor fi blocaje din partea conducatorilor institutiilor publice, cu siguranta vom avea actiuni de protest", a declarat liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu.

El a precizat ca banii ar trebui sa ajunga in teritoriu in cursul zilei de luni.

"Luni dimineata vor ajunge sumele le nivelul judetelor. In cursul zilei de luni, comisiile din directiile generale de Finante compuse din reprezentantii directiei si reprezentantii sindicatelor vor analiza criteriile si vor face propunerile catre comisa centrala care va valida aceste propuneri si vor da drumul la aceste stimulente", a spus Oprescu.

El a declarat ca sistemul de stimulente propus este multumitor, iar cei care si-au facut treaba vor primi stimulentele salariale. In ceea ce priveste negocierile cu reprezentantii MFP din ultima perioada, Oprescu a declarat ca acestea nu se referau la criterii, ci la ponderea acestora.

"Cele trei criterii au facut parte si din solicitarile noastre, ponderea nu ne multumea. Aseara ponderea primului criteriu privind planul de incasari era 50%, astazi este 35%. Ceea ce face ca sumele atrase suplimentar, si aici ma refer la evaziune ficala sa aiba 35%", a declarat Oprescu.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat sambata ca au fost stabilite criteriile privind acordarea stimulentelor si ca acestea nu sunt negociabile, listele de plata urmand sa fie transmise la inceputul saptamanii viitoare.

"Am terminat criteriile, o sa le prezentam sindicatelor. Vreau sa va spun ca nu sunt negociabile. Sunt criterii facute de specialistii nostri. Sunt criterii care sunt clar pe principii de competenta si de performanta. Nu ne intereseaza acordarea stimulentelor pe criterii sociale, cu toate sa salariile in institutia acesta sunt mici", a declarat Blejnar.

Presedintele ANAF a spus ca indiferent daca sindicatele vor accepta sau nu criteriile stabilite, "decizia este finala, iar listele de plata vor fi transmise la inceputul saptamanii viitoare".

El a mentionat ca au fost stabiliti coeficientii de performanta pentru fiecare judet, in functie de trei criterii - gradul de realizare a programului de incasare, sumele stabilite suplimentar din evaziune fiscala si din economia subterana si ponderea pentru fiecare judet in totalul incasarilor ANAF. 

#sindicalisti, #stimulente, #salariale, #blejnar , #stiri Sorin Blejnar