Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proaspat revocat de la sefia ANAF, Blejnar incepe sa se laude

Proaspat revocat de la sefia ANAF, Blejnar incepe sa se laude


Sorin Blejnar, fostul sef al ANAF, a spus ca verificarea persoanelor cu venituri mari va incepe in partea a doua a anului, cu un prim lot de 300-400 persoane, care anul trecut au avut venituri de peste 3 milioane euro si detineri de peste 20 milioane euro.

Sorin Blejnar va conduce Directia de Venituri Fiscale.

Intr-un interviu acordat agentiei MEDIAFAX, Blejnar precizeaza ca, pe langa aceasta categorie de persoane cu venituri mari care va fi monitorizata si verificata de aparatul central al ANAF, prin intermediul serviciilor judetene vor fi controlate si celelalte persoane fizice.

Intrebat cati bani au transferat in afara tarii romanii bogati, fostul sef ANAF raspunde ca nu dispune de asemenea informatii si ca nici nu au fost verificate pana in prezent conturi din banci straine, deoarece cadrul legal care permite impozitarea cu 16% a veniturilor a caror sursa nu poate fi identificata a fost reglementat abia in decembrie 2010.

Potrivit unui document guvernamental, ANAF va incepe actiunile de control in cazul marilor averi, cu scopul impozitarii, odata cu prelucrarea declaratiei de venit pe anul trecut, care trebuie depusa cel tarziu la 25 mai, prin intermediul unei directii al carei personal a fost limitat la 50 posturi.

Actiunile de control vor fi initiate in baza deciziei din decembrie 2010 a Guvernului, conform careia persoanele fizice ale caror venituri reale depasesc cu cel putin 50.000 lei sumele declarate vor plati un impozit de 16% aplicat la diferenta dintre cele doua valori.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1307 ori