Nica: Evaziunea fiscala ne-a costat 850 milioane lei

Marti, 11 August 2009, ora 17:51
1772 citiri
Nica: Evaziunea fiscala ne-a costat 850 milioane lei

In primele sase luni ale anului au fost inregistrate 4.600 de infractiuni de evaziune fiscala, iar prejudiciul adus bugetului general consolidat depaseste 850 de milioane de lei, a declarat marti ministrul Internelor, Dan Nica, la inceputul sedintei convocate de premierul Emil Boc pe tema evaziunii, precizeaza NewsIn.

Nica a declarat ca Politia Romana si ANAF au colaborat in cadrul mai multor operatiuni de combatere a evaziunii si comercializarii produselor contrafacute: vin, produse petroliere, cereale, paine, legume, fructe si lemne.

"In primele sase luni din 2009, (au fost identificate n.r.) 4.600 de infractiuni de evaziune fiscala, cu 3.118 de persoane cercetate si un prejudiciu la bugetul consolidat de 855.693.000 lei", a declarat ministrul Internelor.

Premierul a convocat marti, la Palatul Victoria, un comitet interministerial pentru a analiza problema fraudei si evaziunii fiscale. La discutii participa reprezentanti ai ministerelor Finantelor, Internelor, Justitiei, Turismului, Muncii, Transporturilor, Agriculturii, Sanatatii, dar si ai Politiei si ANAF.

Boc a declarat saptamana trecuta ca i-a cerut presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, o "analiza foarte riguroasa" a fenomenului evaziunii fiscale si a modalitatilor de combatere a acestuia, urmand ca datele sa fie analizate marti de reprezentantii Guvernului. Premierul a spus ca Executivul va elabora ulterior acte normative privind diminuarea evaziunii fiscale.

#nica, #evaziune, #fiscala, #bani, #milioane, #lei , #stiri Sorin Blejnar