Garda Financiara verifica firmele implicate in scandalul Ridzi

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 13:33
1579 citiri
Garda Financiara verifica firmele implicate in scandalul Ridzi

Garda Financiara verifica, sub supravegherea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), activitatea firmelor implicate in scandalul Ridzi, pentru a stabili daca au fost aduse prejudicii bugetului de stat.

"DNA a solicitat Garzii Financiare verificari la societatile comerciale implicate. Aceste verificari au inceput in urma cu cateva zile si se desfasoara sub supravegherea DNA. Vom vedea daca in urma actiunilor economice derulate s-au adus prejudicii bugetului statului de natura neplatii impozitelor si taxelor", a declarat pentru MEDIAFAX presdintele ANAF, Sorin Blejnar.

Parchetul ICCJ, organul de ancheta unde a fost initial depusa plangerea PNL impotriva Monicai Ridzi, a decis sa-si decline competenta in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Ca urmare a acestui fapt, DNA a declansat, in 23 iunie, verificari preliminare cu privire la incheierea celor trei contracte intre Ministerul Tineretului si Sportului si SC Artisan Consulting SRL, SC Compania de Publicitate Mark SRL, pentru organizarea Zilei Tineretului.

Comisia parlamentara care ancheteaza cazul Ridzi a propus, joi, premierului revocarea sa din functie si cercetarea acesteia pentru delapidare si abuz in serviciu, o ancheta a ANAF, si sesizarea Consiliului Concurentei si a Curtii de Conturi in cazul contractelor cu Artisan si Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anaf, #bani, #buget, #bunuri, #financiara, #garda, #ridzi , #stiri Sorin Blejnar