Fost inspector fiscal, dat afara de Blejnar in urma unui control la Petrom

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 00:36
1973 citiri
Fost inspector fiscal, dat afara de Blejnar in urma unui control la Petrom

Fostul inspector fiscal Emilian Ciuca a declarat sambata ca a fost destituit din functie in 2009 de presedintele ANAF, Sorin Blejnar, pe motiv ca si-a permis sa faca un control la Petrom, unde a constatat mai multe nereguli. acesta aratandu-se deranjat de finalitatea controlului, informeaza Newsin.

"In urma unui control in care am constatat un deficit la bugetul de stat de 5,5 milioane de euro am fost chemati, eu si colegul meu, in biroul domnului Blejnar. Pe 30 martie 2009. Controlul l-am facut in decembrie 2008-februarie 2009.

Pe 30 martie ne-am prezentat la Petrom si am inregistrat actele si imediat, intr-o jumatate de ora, am fost sunati si eu si colegul meu sa ne prezentam la biroul domnului Blejnar. Am mers acolo, ne-a luat la intrebari, cine ne-a trimis acolo, cum ne-am permis noi sa gasim prejudiciul acela. I-am explicat ca in baza unui ordin de serviciu.

Il nemultumea faptul pe care l-am constatat si la Petrom, care spre final ne-au rugat sa nu-i incadram la 294, alineatul 1 din Codul Fiscal, care presupune inainterea catre organele de cercetare fiscala, sa nu-i incadram la evaziune fiscala, si era imposibil sa nu mentionam. ", a spus fostul inspector fiscal.

Potrivit acestuia, Blejnar i-ar fi reprosat ca si-a depasit atributiile.

"Ne-a reprosat cum ne-am permis sa ne ducem acolo, cine suntem noi sa-i anchetam, sa inaintam la DNA, sa le inchidem antrepozitul fiscal, toate masurile prevazute in Codul Fiscal...Dupa ce am discutat cu Blejnar vreo jumatate de ora, se vedea ca e foarte nervos si foarte marcat de chestia asta.

Era suparat ca nu avea cum sa mai opreasca. In final i-a invins si pe cei de la Autoritatea Vamilor, si de fata cu ei si cu noi i-a amenintat cu destituirea daca nu ne baga in comisia de disciplina si nu ne da afara. Pretextul era, dumnealui ne-a reprosat ca ne-am depasit atributiile, dar nu stiu in ce sens. Au asteptat 8-9 luni sa vada ce se intampla cu noi, pentru ca au mai fost cazuri in care s-a anulat si ulterior au introdus in actul lor si constatarile noastre", a declarat Emilian Ciuca.

Mai multi fosti si actuali sefi de vami l-au acuzat de coruptie pe seful ANAF, Sorin Blejnar. Acesta a negat toate aceste acuzatii, cerandu-le celor care sustin ca ar avea dovezi in acest sens sa le predea procurorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inspector fiscal, #presedintele ANAF, #Petrom, #sorin blejnar, #autoritatea vamilor , #stiri Sorin Blejnar