Florile olandeze vor intra in tara supravegheate de Garda Financiara

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 16:51
1522 citiri
Florile olandeze vor intra in tara supravegheate de Garda Financiara

Transporturile de semninte si flori din Olanda pot intra in Romania, sub supravegherea Garzi Financiare, insa marfa nu poate fi comercializata, dupa cum a declarat Sorin Blejnar, presedintele ANAF, citat de NewsIn.

"Au venit niste rezultate partiale si preliminare. Din mai multe categorii de analize pe care le fac cei de la laboratorul fitosanitar au venit doar pentru sase camioane. Din cele sase camioane, cinci pentru tipul de analiza efectuat nu au problema, iar unul este infestat cu larve din familia Thripidae. Acest tir este deja confiscat de Garda Financiara", a explicat Blejnar.

Acesta a precizat ca tirul infestat este cel de la care s-a declansat problema intrarii marfurilor in tara, transportul neavand pasaport fitosanitar si fiind destinat unei firme fantoma.

"Pentru celelalte tiruri nu avem pana acum niciun rezultat. Nici pentru primele sase nu au venit rezultate virologice, micologice si bacteriologice. Drept urmare, avand in vedere aceste rezultate preliminare, am luat decizia de a permite intrarea in tara a tirurilor si le insotim sub sigiliul Garzii Financiare de la frontiere pana la depozitele societatilor comerciale. Verificarile vor continua si asteptam finalizarea analizelor de laborator", a completat presedintele ANAF.

De asemenea, pentru marfa din patru tiruri, daca va corespunde din punct de vedere fitosanitar, comercializarea se va face prin magazinele ANAF. In aceste cazuri s-a dispus confiscarea, deoarece beneficiarii au datorii semnificative la bugetul de stat.

Blejnar a tinut sa precizeze ca actiunea nu are legatura cu aderarea Romaniei la Schengen. "Nu este o actiune pe care am pornit-o ieri sau alaltaieri sau zilele trecute.

Sunt niste supozitii si niste inventii care nu isi iau niciun fel de suport. De la inceputul anului trecut am inceput o monitorizare in regim de permanenta, din 24 de ore in 24 ore a achizitiilor comunitare, derulata prin Garda Financiara. Inregistram si monitorizam tot ce inseamna achizitii intracomunitare pentru produse cu grad fiscal ridicat", a aratat Blejnar.

ANAF a confiscat, de la inceputul anului pana la 20 septembrie, 179 de transporturi de legume, zahar, fructe, carne, produse lactate, inclusive flori, pe partea de achizitii intracomunitare. Alte 29 de transporturi au fost sechestrate asiguratoriu deoarece beneficiarii erau societati comerciale cu datorii la bugetul de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bulbi olanda, #flori olanda, #import flori olanda interzis, #olanda, #seminte olanda , #stiri Sorin Blejnar