Fiscul nu iarta datoriile, dar te lasa sa le alegi

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 09:44
1164 citiri
Fiscul nu iarta datoriile, dar te lasa sa le alegi

ANAF pregateste amanarea contului unic pentru vremuri mai bune.Fiscul ramane neinduplecat chiar si pe timp de criza.

Sorin Blejnar, seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a declarat, intr-un interviu acordat EVZ, ca nu ia in considerare in niciun caz posibilitatea esalonarii, scutirii sau a amanarii platilor contributiilor sociale si a impozitelor nici pentru companiile de stat, nici pentru cele private.

"Singura facilitate pe care sunt de acord sa o oferim agentilor economici, in urmatoarea perioada, este sa le lasam lor initiativa sa directioneze platile catre bugetele administrate de ANAF pe tipul de impozit pe care vor sa-l plateasca", ne-a spus Blejnar.

Conform lui Sorin Blejnar, sunt trei modalitati principale prin care firmele fug de la plata TVA de 19% din valoarea produselor vandute unei firme din Romania.

Una este "furtul" Codului Fiscal al companiilor corecte, care sunt trecute in documente ca destinatare ale marfurilor. Alta e achizitia de catre o societate inactiva.

Cele mai mari daune le provoaca insa firmele-fantoma, infiintate numai pentru doua-trei luni care dispar in momentul cand trebuie sa-si plateasca darile. 

#bugete, #companii, #fisc, #impozit , #stiri Sorin Blejnar