Finantele, start la executarile silite

Duminica, 03 Mai 2009, ora 01:14
1778 citiri
Finantele, start la executarile silite

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a dat unda verde executarilor silite. In perioada de criza, inspectorii ANAF au decis sa demareze actiunile de recuperare a restantelor marilor companii la bugetul consolidat, cifrate la putin peste cinci miliarde de lei, in scadere cu 17% fata de finele anului trecut.

Reducerea a fost realizata si in contextul in care al doilea mare datornic, Remin, a intrat in insolventa. "Compania Remin Baia Mare a intrat in stare de insolventa, de aceea nu mai apare in lista", a precizat presedintele ANAF, Sorin Blejnar, citat de Mediafax.

Remin avea, pe 31 decembrie, datorii la bugetul general consolidat de 485 milioane de lei.

Impozitele, platite mai greu

Conform listei marilor datornici, pe 31 martie 2009, Compania Nationala a Huilei (CNH) a ramas pe prima pozitie cu datorii, la cele patru bugete, in valoare totala de 3,27 miliarde de lei.

La CNH nu s-a inceput procedura de executare silita intrucat compania se afla in administrare speciala. Pe lista marilor datornici la bugetul de stat, la care au inceput procedura de executare silita se regasesc AAA Auto (16.374 lei), Alprom (1,67 milioane lei), Apa Nova (10.000 de lei), Astra Vagoane Arad (7,58 milioane lei), Blue Air Transport Aerian (1,06 milioane lei), European Food (24 milioane lei), European Drinks (6,03 milioane lei), Electroputere (113 milioane lei) si Grup Servicii Petroliere (8,28 milioane lei).

De vehementa inspectorilor ANAF nu au scapat nici companiile de stat din domeniul energetic sau feroviar. Spre exemplu, Compania Uraniului are de achitat 689.696 dlei, Posta Romana - 14.400 lei, CNADNR - 354.273 lei, iar CFR SA - 384 milioane lei.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#anaf, #executari, # silite , #stiri Sorin Blejnar