Boc: daca nu vad rezultate, ministrul de Finante si seful ANAF vor pleca

Joi, 15 Iulie 2010, ora 16:53
1251 citiri
Boc: daca nu vad rezultate, ministrul de Finante si seful ANAF vor pleca

Premierul Emil Boc a declarat, joi, ca a solicitat explicit atat ministrului de Finante, cat si presedintelui ANAF sa se implice eficient in combaterea evaziunii fiscale si ca va verifica personal situatia in fiecare luna, iar daca nu va observa rezultate, acestia "vor pleca", informeaza Mediafax.

"Am cerut ministrului Finantelor si sefului ANAF explicit, ca atributii de baza, combaterea evaziunii fiscale si gestionarea fondurilor UE.

Voi fi cu ochii pe ei in fiecare luna, pentru ca am modificat legislatia tocmai pentru a asigura instrumente suplimentare in combaterea evaziunii fiscale.

Daca nu voi vedea rezultate, vor pleca", a spus Boc.

El a raspuns astfel la cererea jurnalistilor de a comenta declaratiile presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) privind coruptia din Garda Financiara.

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, miercuri, ca multi dintre angajatii Garzii Financiare vor fi disponibilizati pentru ca "iau spaga", concedierile facand parte dintr-un program mai amplu de restructurare a institutiei discutat impreuna cu expertii FMI.

"Personal, nu sunt multumit de calitatea morala a multora dintre angajatii Garzii Financiare si, cu ocazia acestor restructurari, vreau sa trag un semnal foarte serios tuturor ca vor urma disponibilizari semnificative in Garda Financiara", a spus Blejnar, dupa o intalnire cu o echipa de asistenta tehnica din partea FMI.

Rugat sa precizeze clar la ce se refera cand spune ca nu este multumit de calitatea morala a angajatilor Garzii Financiare, Blejnar a raspuns ca acestia "iau spaga". 

#boc, # finante, # anaf , #stiri Sorin Blejnar