Blenar: Nu am luat niciun euro mita, nu imi dau demisia

Joi, 03 Martie 2011, ora 10:48
1639 citiri
Blenar: Nu am luat niciun euro mita, nu imi dau demisia

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat joi, pentru Realitatea TV, ca nu a luat niciun euro mita si ca nu isi va da demisia pana cand nu isi va indeplini obiectivele pe care si le-a propus. 

Sorin Blejnar a anuntat ca nu isi va da demisia din functia de presedintele al ANAF, "atata timp cat contribui la identificarea unor evaziuni fiscale de 350 de milioane de euro, cat am un plan de management care include restructurare a ANAF-ului, comasarea administratiei locale si reducerea evaziunii fiscale".

Intrebat daca a primit un milion de euro mita, seful ANAF a raspuns ca nu a luat mita "nici macar un euro".

Blejnar a mai spus ca nu a fost chemat la DNA, ca "astea sunt niste inventii ale unor oameni care au probleme cu justitia si apoi incearca sa inventeze si sa-si mute problemele pe seama institutiilor statului care isi fac datoria".

"Oamenii de afaceri platesc impozite si taxe. Acest domn Celestini a prejudiciat statul roman cu vreo 350 de milioane. Noi nu vorbim de un om de afaceri in acest caz, pentru ca oamenii de afaceri in tara asta platesc impozite, respecta institutiile statului si nu arunca pete de mizerie asupra carierei oamenilor. Nu il cunosc pe domnul Celestini(...)

Pe mine nu m-a cautat nimeni, nu mi-a oferit ceva, nu as fi primit daca mi s-ar fi oferit", a precizat Sorin Blejnar.

Avocatul Ioan Cazacu, aparatorul lui Marius Stancescu - pentru care procurorii anticoruptie au cerut arestarea preventiva, a declarat miercuri ca DNA ar fi afirmat ca in acest caz s-a discutat despre un trafic de influenta pe langa seful ANAF, Sorin Blejnar, in valoare de peste un milion de euro.

Totodata, omul de afaceri Antonello Celestini, cel care a facut denuntul la DNA in cazul consilierului de la ANAF Adrian Gavrila, a declarat miercuri, la Realitatea TV, ca fostul adjunct al directorului general al Vamii din cadrul ANAF, Viorel Comanita, i-ar fi cerut bani pentru a putea aduce tutun in tara.

Comanita, care este in prezent sef interimar la Autoritatea Nationala a Vamilor, sustine ca nu il cunoaste pe Celestini si ca il va actiona in instanta pentru afirmatiile sale.

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#blejnar, #mita, #anaf, #demisie, #euro, #scandal vama, #scandal spaga vami , #stiri Sorin Blejnar