Blejnar: sunt nevinovat, nu imi dau demisia

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 14:48
1384 citiri
Blejnar: sunt nevinovat, nu imi dau demisia

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sorin Blejnar, a negat din nou sambata ca ar fi primit mita, cerandu-le celor care sustin ca ar avea dovezi in acest sens sa le predea procurorilor, si a precizat ca nu are de ce sa isi dea demisia, deoarece nu este vinovat, conform NewsIn.

"Informatiile sunt o nascocire a unei minti bolnave. Neg cu toata hotarararea implicarea mea in acest scandal. Numele meu e greu de avitat. Am facut un bilant, am iesit cu el public. Probabil deranjeaza ca Fiscul isi face treaba. Sa vedem cine arata cu degetul spre mine. Fostul sef al Vamii Ploiesti minte cu nerusinare, iar actualul sef spune ca se pare ca banii au ajuns la mine. Se pare ca nu are cunostinte bune. In niciun caz, banii nu au ajuns la mine. Daca are dovezi, il indemn sa le dea procurorilor", a declarat sambata, la Realitatea TV, Sorin Blejnar.

Acesta a recunoscut ca a vorbit de doua-trei ori cu Cornel Costea, seful Vamii din Ploiesti, dar doar pe probleme de natura profesionala.

Despre posibila demisie, ceruta de mai multi lideri PDL, Blejnar a precizat ca "un om, cand e vinovat, trebuie sa plece din functie. Eu nu ma simt vinovat".

Totodata, intrebat despre implicarea serviciilor secrete, Blejnar a spus: "Credeti ca eu stiu cine e seful serviciilor secrete? Exista institutii ale statului care isi fac treaba, in sensul ca culeg date si informatii cu caracter secret".

"Informatiile sunt o nascocire a unei minti bolnave. Neg cu toata hotarararea implicarea mea in acest scandal. Numele meu e greu de avitat. Am facut un bilant, am iesit cu el public. Probabil deranjeaza ca Fiscul isi face treaba. Sa vedem cine arata cu degetul spre mine.

Fostul sef al Vamii Ploiesti minte cu nerusinare, iar actualul sef spune ca se pare ca banii au ajuns la mine. Se pare ca nu are cunostinte bune. In niciun caz, banii nu au ajuns la mine. Daca are dovezi, il indemn sa le dea procurorilor", a declarat sambata, la Realitatea TV, Sorin Blejnar.

Seful Vamii Ploiesti, Cornel Costea, a declarat pe parcursul audierilor la DNA ca o parte din banii pe care ii lua drept mita ajungeau la mai multe persoane, una dintre acestea fiind "presedintele S. B.", potrivit motivarii deciziei Tribunalului Bucuresti prin care Costea a fost arestat.

Potrivit documentului, Costea a descris in amanunt modalitatea in care se derulau activitatile in vama Ploiesti si cum, in perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, a "primit suma de 90.000 lei din care lui i-au revenit 30.000 de lei, restul impartindu-i intre vamesi si alte persoane, ca P.P.si P.S., bani care, dupa stiinta sa ajungeau la presedintele S.B".

Initialele "S.B." pot sugera ca este vorba despre presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Acelasi acuzatii i le-a adus si fosta directoare a Directiei de Accize si Operatiuni Vamale Prahova, Diana Severin, dar seful ANAF a respins aceste acuzatii.

Sorin Blejnar a respins vineri, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, acuzatiile sefului vamii Ploiesti, Cornel Costea, despre care a spus ca sunt "nefondate si ireale", precizand ca nu a luat niciodata bani de la vreun lucrator vamal.

"Este foarte putin credibila o declaratie a unui om care astazi este in forma de arest preventiv. Daca a avut asemenea elemente si a luat acesti bani, instantele desigur isi vor spune ultimul cuvant si daca va fi vinovat, va plati.

Va trebui sa probeze aceste acuzatii pentru ca, pana la urma, ele sunt niste acuzatii nefondate. Sunt nefondate si ireale, pentru ca eu nu am luat niciodata bani de la domnul Costea, nu am luat bani de la niciun lucrator vamal sau de la un lucrator fiscal, nu am luat, nu am cerut. A inceput sa devina ca un sport national ca toti oamenii care au probleme cu justitia, dupa ce au probleme, sa inceapa sa arunce cu acuze, in special in carca mea...Nu ma simt vinovat, resping cu toata hotararea asemenea acuzatii, daca ele au fost facute...", a spus Blejnar.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#blejnar, #demisia, #vama , #stiri Sorin Blejnar