Blejnar: Nu vom da salarii compensatorii celor disponibilizati

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 16:00
1897 citiri
Blejnar: Nu vom da salarii compensatorii celor disponibilizati

Angajatii ANAF care vor fi disponibilizati, in numar de 2000, nu vor primi salarii compensatorii, potrivit presedintelui ANAF, Sorin Blejnar. Lista cu cei care vor pleca va fi stabilita in 45 de zile, informeaza NewsIn.

Blejnar a spus ca majoritatea angajatilor de la Garda Financiara vor primi luni, 20 iunie, preavize, urmand sa fie facute testari profesionale in baza carora sa se stabileasca salariatii care vor fi nevoiti sa plece.

Printre unitatile Garzii Financiare care vor primi luni preavize se numara cele din Bucuresti, Constanta, Ilfov.

"Nu se vor da salarii compensatorii. (...) Nu vor fi disponibilizari pe criterii sociale, ci doar pe criterii profesionale. Daca intr-o familie sunt doi angajati in institutie, iar ei nu au perfomante, ambii vor pleca acasa. ANAF si structurile sale nu pot mentine angajatii pe criterii sociale sau alte criterii . Va fi o testare profesionala, unde vom fi asistati de sindicate.

Testarea va fi in limita cadrului legal", a precizat Blejnar.

Presedintele ANAF a mai spus ca in termen de 45 zile se va stabili lista persoanelor disponibilizate la Garda, iar in 60 de zile la Vama.

"Atat din constatari personale, cat si din anumite semnale, nu sunt in totalitate multumit de activitatea profesionala derulata de unii angajati ai Fiscului.

Este un moment bun pentru a face curatenie in ceea ce priveste competenta profesionala. Unii dintre angajati nu au mai capabilitatea de a investiga fapte concrete de evaziune, ci se limiteaza la aplicarea unor amenzi si cred ca este momentul, acum cind trebuie sa ne incadram intr-un alt numar de personal, sa facem loc persoanelor serioase care mai pot ramane si trebuie sa ramana", a apreciat Blejnar.

De asemenea, o parte din angajatii care vor ramine in structurile ANAF ar putea fi relocati catre Directia de Mari Contribuabili sau alte unitati unde exista un deficit de personal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anaf, #disponibilizari anaf, #salarii compensatorii, #garda financiara, #vama, #sorin blejnar , #stiri Sorin Blejnar