Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ANAF vrea sa faca economii

ANAF vrea sa faca economii

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) renunta la sistemul de trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta, iar contribuabilii vor depune declaratia de venit in mod direct la administratia financiara de care apartin, ANAF economisind, in acest fel, 5,33 milioane lei.

In urma unei analize financiare efectuate s-a constatat ca utilizarea sistemului de trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta genereaza costuri mult prea ridicate, in valoare estimata de 5.335.000 lei (tiparire, implicuire, difuzare), relateaza Mediafax.

In noul context economico-financiar cu care se confrunta Romania presedintele A.N.A.F., Sorin Blejnar, decis restrangerea unor categorii de cheltuieli din cadrul bugetului institutiei pe care o reprezinta", se arata intr-un comunicat al ANAF.


Astfel, ANAF propune contribuabililor doua modalitati pentru obtinerea declaratiilor de venit aferente anului fiscal 2008, respectiv descarcarea de pe site-ul Agentiei a Formularului 200 - Declaratie privind veniturile realizate - sau prezentarea la sediul Administratiei Financiare de unde pot obtine gratuit formularele de declaratii fiscale.


Dupa completare, formularele pot fi depuse la registratura Administratiei Financiare unde contribuabilii au domiciliul.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1990 ori
Citeste mai multe despreanaf contribuabili declaratii economii venit