ANAF ramburseaza TVA in valoare de 1,613 miliarde lei

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 15:49
1355 citiri
ANAF ramburseaza TVA in valoare de 1,613 miliarde lei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a realizat selectia nationala a deconturilor cu optiune de rambursare pentru care exista decizie aprobata, acestea totalizand la 1 octombrie suma de 1,613 miliarde lei, potrivit unui comunicat transmis luni de institutie, potrivit NewsIn.

“De la preluarea mandatului, am fost preocupat permanent de sprijinirea mediului de afaceri, una dintre cele mai importante masuri adoptate inca din anul 2009 fiind accelerarea rambursarii TVA, masura care, prin eliminarea criteriilor subiective de selectie, contribuie in plus la asigurarea unui mediu concurential loial. In luna octombrie reusim, astfel, sa decontam peste 1,6 miliarde lei, cea mai mare suma din 2009 si pana in prezent”, a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Potrivit ANAF, in selectia lunii octombrie au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionandu-se prin restituire deconturile a caror vechime este de pana la data de 2 septembrie 2011.

Astfel, deconturile cu compensare si restituire totalizeaza 1,346 miliarde lei, din care se compenseaza suma de 95,7 milioane lei si se restituie suma de 1,250 miliarde lei, in vreme ce deconturile cu compensare integrala sunt in valoare de 258,8 milioane lei.

Totodata, deconturile cu compensare partiala sunt in valoare de 8,5 milioane lei, iar suma de 142,5 milioane lei se va restitui in perioada urmatoare.

In cazul compensarilor totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar in cazul sumelor de restituit, care totalizeaza 1,250 miliarde lei, plata efectiva a fost programata in trei transe, respectiv  in 7 octombrie (244,5 milioane lei),  in 24 octombrie (378,6 milioane lei) si in 28 octombrie(627,3 milioane lei).

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice.

In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

#anaf, #rambursare tva, #sorin blejnar, #compensari , #stiri Sorin Blejnar