ANAF: Obligatiile suplimentare la buget au crescut cu 51%

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 16:46
1146 citiri
ANAF: Obligatiile suplimentare la buget au crescut cu 51%

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a realizat in primele opt luni 224.547 inspectii si controale financiar-fiscale, fiind stabilite obligatii suplimentare la bugetul general consolidat de 1,6 miliarde euro, in crestere cu 51% comparativ cu perioada similara din 2009, informeaza NewsIn.

De asemenea, au fost aplicate 110.550 amenzi, a caror valoare insumeaza 69 milioane euro, cu 29% mai mare fata de valoarea aplicata in perioada corespunzatoare a anului 2009.

In urma actiunilor de control, efectuate prin Inspectia Fiscala, Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor, s-a dispus suspendarea activitatii pentru nerespectarea prevederilor legale in cazul a 6.302 de societati, numarul acestora crescand cu 77% comparativ cu 2009.

"Intensificarea controalelor si efectuarea acestora avand la baza analiza de risc au condus la o crestere semnificativa a obligatiilor suplimentare stabilite de catre organele fiscale in primele opt luni ale acestui an. Acest ritm sustinut al activitatii de control a ANAF. va continua, in vederea combaterii evaziunii fiscale, pe parcursul intregului an prin toate structurile: Inspectia fiscala, Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor", a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

#anaf Obligatiile suplimentare buget , #stiri Sorin Blejnar