ANAF face inspectii inopinate la companiile petroliere

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 13:00
1429 citiri
ANAF face inspectii inopinate la companiile petroliere

Fiscul a inceput miercuri inspectii fiscale inopinate la companiile petroliere, actiuni care vizeaza in principal modul de formare a preturilor, profitului impozabil si inregistrarea cheltuielilor in contabilitate, a declarat, joi, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, conform Mediafax.

"Sunt niste inspectii fiscale inopinate, pe anumite obiective, care vizeaza in principal modul de formare a preturilor, profitul impozabil si modul in care sunt inregistrate anumite cheltuieli in contabilitate", a spus Blejnar.

El a aratat ca, daca in urma acestor controale se vor constata nereguli, cum ar fi "mutari" de pe o firma afiliata pe o alta firma afiliata, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va declansa inspectie fiscala generala la compania respectiva.

"Deocamdata nu am niste elemente foarte clare. Abia in cursul acestei dupa-amiezi i-am chemat pe colegii din control sa-mi prezinte un raport al principalelor constatari", a mai spus Blejnar.

Seful ANAF nu a precizat ce masuri ar putea fi luate in urma verificarilor, dar a amintit ca anul trecut, dupa finalizarea controlului la o anumita companie petroliera, autoritatea a impus acesteia plata unei sume de 55 milioane euro. 

Combustibilii s-au scumpit cu aproape 3% in decembrie, astfel ca preturile au urcat anul trecut cu peste 15%, dupa ce in 2009 au fost majorate cu 13%, iar Guvernul a decis ca aceste cheltuieli sunt nedeductibile si in 2011.

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a declarat, in luna noiembrie 2010, ca preturile combustibililor pe piata romaneasca au o evolutie divergenta fata de principalii factori care ar trebui sa le influenteze, iar BNR nu intelege mecanismele care stau in spatele scumpirilor anuntate de producatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#anaf, #companii petroliere, #fisc, #sorin blejnar, #combustibili, #carburanti , #stiri Sorin Blejnar