30% din angajatii Garzii Financiare nu vor primi stimulente

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 11:13
1171 citiri
30% din angajatii Garzii Financiare nu vor primi stimulente

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat miercuri ca multi angajati din Finante nu vor primi stimulente, pentru ca nu s-au implicat suficient in combaterea evaziunii fiscale, iar peste 30% din angajatii Garzii Financiare nu vor primi acesti bani.

"Pe cei de la Garda Financiara i-am penalizat. Peste 30% din angajatii Garzii nu vor lua aceste stimulente. Deocamdata am stabilit doar structura centrala. Pai daca la Garda centrala sunt vreo 100 si ceva de angajati, vreo 30 nu vor lua aceste stimulente", a declarat Sorin Blejnar, potrivit realitatea.net.

Acesta sustine ca oamenii ar trebui sa fie multumiti ca si-au primit lunile trecute banii, nu nemultumiti ca nu primesc acum.

"De la inceputul mandatului meu, am introdus pentru fiecare structura niste indicatori de performata si tot timpul stimulentele s-au acordat pe aceste criterii, atat ca in judetele unde nu exista performanta s-au suplimentat, relocandu-se sume de la alte judete si s-a ajuns la o componenta sociala. Am hotarat sa scoatem aceasta componenta. Acele judete care nu sunt multumite va spun ca nu au fost performante", a explicat Blejnar.

Pe de alta parte, Blejnar a subliniat din nou ca aceste stimulente nu sunt negociabile si au fost stabilite de autoritati.

"Cuantumul este nenegociabil, l-am stabilit, este clar, este ferm, este pe criterii de performanta pe fiecare structura in parte. Noi nu putem sa-l modificam nici in sus nici in jos", a spus Blejnar.

In privinta listelor din teritoriu aprobate, seful ANAF sustine ca majoritatea directorilor judeteni nu au completat corect documentele trimise comisiei centrale.

"Cei din teritoriu nu respecta o anumita rigoare, o anumita formularistica in ceea ce priveste solicitarea pe care am facut-o noi. Eu nu fac parte din aceasta comisie, dar am cat de cat o informatie. Stiu ca au venit destul de putine judete datorita faptului ca nu se respecta solicitarea celor din comisia de raportare. Au incercat sa sindicalizeze si sa introduca din nou ajutorul social. Le-am dat un coeficient pe care l-au impartit la numarul de angajati", a mai spus Blejnar.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#anaf, #angajati, #blejnar, #financiara, #garda, #stimulente , #stiri Sorin Blejnar