1000 de angajati dati afara de Garda Financiara si Autoritatea Vamilor

Marti, 24 Mai 2011, ora 17:53
2035 citiri
1000 de angajati dati afara de Garda Financiara si Autoritatea Vamilor

1000 de posturi vor fi disponibilizate la Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor, in urmaunor proiecte de hotarare privind organizarea si functionarea celor doua institutii, relateaza NewsIn.

"Este o propunere de reducere a personalului din structurile Garzii Financiare si Autoritatii Nationale a Vamilor, o propunere care va fi prezentata Guvernului.

Nu este o decizie finala. Maine (miercuri, n.r.) in sedinta de Guvern vom vedea ce decizie se va lua. Avem in vedere si structurile de administratii fiscale, unde nivelul de colectare era ineficient.

Totul trebuie fundamentat foarte bine, pentru a nu risca sa cream dezechilibre.

Exista unitati unde ne confruntam cu un deficit de personal, iar in altele cu un excedent, prin aceste proiecte vrem sa stabilim cadrul legal pentru consolidarea posturilor sau desfiintarea lor", a declarat, marti, pentru NewsIn, presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Proiectele de hotarare care vizeaza organizarea si functionarea celor doua institutii mentioneaza reducerea posturilor din cadrul Garzii Financiare cu 312 si micsorarea numarului posturilor de la Autoritatea Nationala a Vamilor cu 625.

Astfel, proiectul prevede ca numarul maxim de posturi de la Garda Financiara va fi de 1.092.

La finele anului 2010, in cadrul institutiei erau 1.404 de angajati, potrivit raportului de activitate al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

"Repartizarea numarului de posturi pentru Comisariatul General, sectiile judetene si Sectia Municipiului Bucuresti se face prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la propunerea comisarului general", se arata in proiectul pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 1324/2009 privind organizarea si functionarea Garzii Financiare.

La Autoritatea Nationala a Vamilor vor fi 3.159 de posturi. La sfarsitul anului trecut numarul angajatilor era de 3.784, potrivit raportului de activitate al ANAF.

"Autoritatea Nationala a Vamilor este condusa de un vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu rang de subsecretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru.

Structura organizatorica a Autoritatii Nationale a Vamilor (...), precum si numarul posturilor se stabilesc prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la propunerea vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala care conduce Autoritatea Nationala a Vamilor", se mentioneaza in proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 110/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale a Vamilor.

Presedintele ANAF a anuntat la inceputul lunii mai ca 100-150 de administratii financiare din comune si orase mici vor fi desfiintate, urmand sa fie relocati peste 2.000 de angajati, iar Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor vor functiona in continuare separat la nivel teritorial.

La sfarsitul anului trecut, ANAF avea 29.421 de angajati, dintre care in Administratia Fiscala - 24.233 (peste 5.000 dintre acestia in Trezorerie), in Garda Financiara - 1.404 si in Autoritatea Nationala a Vamilor - 3.784, potrivit raportului de activitate al ANAF. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#disponibilizar, # angajati la stat, # garda financiara, # autoritatea vamilor, # reducere de personal , #stiri Sorin Blejnar