Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri

Miercuri, 22 Mai 2024, ora 05:21
174 citiri
Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri
FOTO: Sony

Divizia de televizoare a Sony, cunoscută pentru produsele de top, a fost depășită de divizia de aparate foto în ceea ce privește veniturile, conform celor mai recente rezultate financiare ale companiei.

În rapoartele financiare, Sony nu a dezvăluit profitul și pierderile, ci doar veniturile din vânzările fiecărei divizii. Astfel, divizia Entertainment Technology & Services (ET&S) a înregistrat venituri de aproximativ 4,1 miliarde de dolari din vânzările de aparate foto și aproximativ 4 miliarde de dolari din televizoare.

Încasările înregistrate de Sony

Asta înseamnă că, în prezent, camerele foto și video au depășit televizoarele și au devenit principalul pilon al diviziei ET&S. Luând în considerare și segmentele de audio & video, telefoane mobile și alte produse, divizia ET&S a Sony a înregistrat venituri totale de 15,4 miliarde de dolari. Această divizie include atât electronice de consum, cât și servicii conexe.

Creșterea veniturilor din aparate foto poate fi atribuită în mare măsură succesului Sony în era mirrorless și concentrării constante pe satisfacerea nevoilor utilizatorilor de video, inclusiv vloggeri.

Totuși, aceasta nu înseamnă neapărat că Sony își pierde interesul în segmentul televizoarelor, scrie Digital Camera World. Compania continuă să vândă televizoare performante, echipate cu tehnologia „acoustic panel”, însă aceste modele premium sunt acum mult mai scumpe decât cele ale concurenței și oferă doar câteva îmbunătățiri tehnologice.

Un alt factor important este că Sony nu mai produce propriile panouri pentru televizoare, dar este bine cunoscută pentru producția de senzori de imagine, un domeniu în care excelează.

...citeste mai departe despre "Divizia de aparate foto a Sony depășește televizoarele în venituri" pe Ziare.com

#Sony, #televizoare, #camere foto , #Stiri Internet