Criza la Microsoft: computere virusate chiar de pe linia de productie

Vineri, 14 Septembrie 2012, ora 11:32
2397 citiri
Criza la Microsoft: computere virusate chiar de pe linia de productie

Un nou virus periculos, denumit Nitol, a fost descoperit de Microsoft pe mai multe computere noi, aflate inca pe linia de productie.

Virusul, odata ce infecteaza un sistem, fura datele personale ale utilizatorilor, cu "prioritate" pe cele care le inlesneste munca tuturor criminalilor virtuali care vor sa sa acceseze conturi bancare online, scrie BBC.

Conform companiei, infractorii din spatele atacului s-au folosit de bresele de securitate din lanturile de productie pentru a virusa computerele inainte ca acestea sa fie asamblate.

Virusul a fost descoperit cand divizia de investigatii a infractiunilor digitale de la Microsoft a cumparat 20 de computere (10 desktopuri si 10 laptopuri) din diverse orase din China. Patru dintre acestea erau infectate cu programe malitioase desi abia iesisera din fabrica.

Conform companiei, patru virusi erau inclusi intr-o serie de programe software contrafacte folosite de producatorii de PC-uri din China atunci cand instaleaza sistemele de operare pe computere. Nitol a fost cel mai daunator virus gasit de Microsoft, pentru ca, odata ce computerul era pornit, acesta incerca sa creeze legatura cu sistemul de control central al hackerilor pentru a incepe furtul de date.

Conform investigatiei Microsoft, hackerii din spatele Nitol se ocupa de astfel de activitati cel putin din 2008.

"Am gasit virusi capabil sa porneasca de la distanta microfoanele si camera video, oferind acestor criminali virtuali ochi si urechi in casa sau locul de munca al victimei", a spus Richaird Boscovich, avocat al Microsoft.

Judecatorii SUA au permis Microsoft sa preia controlul domeniului web prin care se realiza legatura cu hackerii.

#virusi computere, #virusi computere Microsoft, #lupta Microsoft hackeri , #Virusi PC