Wall Street Journal: CIA spioneaza datele financiare ale americanilor

Vineri, 15 Noiembrie 2013, ora 10:03
1081 citiri
Wall Street Journal: CIA spioneaza datele financiare ale americanilor

Agentia Centrala de Informatii (CIA) a SUA acumuleaza o cantitate imensa de date informatice privind transferul international de bani, inclusiv datele personale si financiare a milioane de americani.

Pentru acest program, Biroul Federal de Investigatii (FBI) lucreaza alaturi de CIA pentru a colecta cantitati mari de date privind tranzactiile internationale efectuate de americani sau de alte persoane care fac obiectul unor anchete pentru terorism, scrie joi cotidianul Wall Street Journal.

Programul este autorizat de "Patriot Act", legea care a fost adoptata dupa atentatele de la 11 septembrie 2001 si care permite Agentiei Nationale de Securitate (NSA) sa colecteze aproape toate inregistrarile telefonice din SUA, potrivit unor responsabili la curent cu aceasta operatiune, noteaza cotidianul american.

Datele, colectate de la Western Union sau de la alte companii americane specializate in transferul de bani, se refera la transferuri provenind din SUA sau destinate acestei tari, insa nu si la tranzactii in totalitate interne, potrivit Wall Street Journal.

Congresmenii americani, care au aflat de existenta programului vara aceasta, si-au exprimat ingrijorarea cu privire la posibilitatea cautarii numerelor de securitate sociala sau a altor date pentru a face legatura intre o activitate financiara si o anumita persoana.

Insa programul a contribuit, de asemenea, la descoperirea unor legaturi intre retele teroriste si financiare, au declarat pentru cotidianul american fosti responsabili guvernamentali.

Acest program arata cum diferite agentii de informatii americane, nu numai NSA, utilizeaza acelasi cadru legal pentru a colecta date, mai noteaza Wall Street Journal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactii banci, #tranzactii banci CIA, #control CIA banci , #Stiri Software