Statele Unite ar putea bloca accesul rușilor la tehnologie: „Ne gândim cum să degradăm producţia industrială a Rusiei”

Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 08:44
4238 citiri
Statele Unite ar putea bloca accesul rușilor la tehnologie: „Ne gândim cum să degradăm producţia industrială a Rusiei”
Dacă Rusia va invada în continuare Ucraina, administraţia Biden ar putea să o priveze de o gamă vastă de tehnologie americană FOTO Pixabay

Dacă Rusia va invada în continuare Ucraina, administraţia Biden ar putea să o priveze de o gamă vastă de tehnologie americană şi mărfuri fabricate în străinătate, de la electronice comerciale şi computere până la semiconductori şi piese de avioane, au declarat pentru Reuters persoane familiarizate cu acest subiect, transmite Reuters.

Preşedintele Joe Biden ar realiza acest lucru solicitând companiilor care doresc să livreze o listă extinsă de mărfuri către Rusia să obţină licenţe din Statele Unite, iar administraţia sa le va refuza apoi, au spus sursele citate.

Măsurile, ale căror detalii nu au fost publicate anterior, fac parte dintr-o serie iniţială de sancţiuni pentru controlul exporturilor pe care Statele Unite le-au pregătit pentru a deteriora economia Rusiei, vizând orice, de la lasere la echipamente de telecomunicaţii şi articole maritime.

Casa Albă şi Departamentul de Comerţ, care supraveghează controalele exporturilor, nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Pachetul, care era încă în curs de ajustare în weekend şi ar putea fi modificat, vine chiar dacă unii oficiali de la Casa Albă s-au angajat să scutească consumatorii ruşi de greul penalităţilor.

Scopul măsurilor de control al exporturilor „este într-adevăr de a degrada capacitatea Rusiei de a avea producţie industrială în câteva sectoare cheie”, a declarat Peter Harrell, care face parte din Consiliul de Securitate Naţională al Casei Albe, într-un discurs luna trecută.

”Ne gândim cum să degradăm producţia industrială a Rusiei şi sectoarele de înaltă tehnologie, mai degrabă decât cum să ţintim poporul rus în mare măsură”, a adăugat el.

Administraţia a promis că va lovi Moscova cu un cocktail puternic de sancţiuni bancare şi controale la export, ca răspuns la desfăşurarea a circa 150.000 de militari ruşi deplasaţi de-a lungul graniţelor Ucrainei.

Reuters a relatat sâmbătă că administraţia Biden a pregătit un pachet iniţial de sancţiuni împotriva Rusiei, care include interzicerea instituţiilor financiare americane de aprocesa tranzacţii pentru marile bănci ruseşti.

Lansarea lor pare din ce în ce mai probabilă, după ce preşedintele rus Vladimir Putin a recunoscut luni independenţa a două regiuni separatiste ale Ucrainei şi a spus Ministerului rus al Apărării să trimită trupe în cele două regiuni pentru ”a păstra pacea”, sporind tens ...citeste mai departe despre "Statele Unite ar putea bloca accesul rușilor la tehnologie: „Ne gândim cum să degradăm producţia industrială a Rusiei”" pe Ziare.com

#Rusia, #Ucraina, #Joe Biden, #sanctiuni , #Stiri Software