Securitatea IT este subfinantata in companii. Cum pot fi reduse riscurile

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 09:44
1649 citiri
Securitatea IT este subfinantata in companii. Cum pot fi reduse riscurile
Pierderile medii provocate de incidente grave ajung la 627.000 dolari

Mai mult de jumatate dintre persoanele cu putere de decizie din companii, respectiv 66%, considera ca resursele de timp sau cele financiare sunt insuficiente pentru dezvoltarea politicilor de securitate IT.

Numai jumatate dintre companii considera ca dispun de un proces sistematic si bine organizat pentru a face fata amenintarilor, reiese din studiul Global Corporate IT Security Risks 2013.

Situatia este si mai grava in ceea ce priveste industria educatiei, unde numai 28% dintre organizatii considera ca dispun de resurse suficiente pentru dezvoltarea politicilor de securitate IT. Mai mult decat atat, numai 34% dintre organizatiile guvernamentale si de aparare intervievate la nivel mondial sustin ca investesc resurse suficiente de timp si bani pentru dezvoltarea acestor politici. Celelalte doua treimi sunt constant expuse pericolului de a pierde informatii guvernamentale confidentiale.

Implementarea politicilor de securitate pot reduce semnificativ riscurile

Totusi, chiar si o singura masura, precum implementarea politicilor de securitate IT pentru dispozitivele mobile, ar putea reduce semnificativ riscurile la care sunt expuse smartphone-urile si tabletele din reteaua organizatiei. Studiul releva ca 51% dintre organizatii nu au implementat astfel de masuri. Chiar si in cazul in care dispun de acestea, resursele alocate sunt adesea insuficiente: 47% au marturisit ca nu au beneficiat de un buget corespunzator, pe cand 11% recunosc ca nu li s-a alocat niciun buget suplimentar.

Potrivit studiului, in ultimele 12 luni, 96% dintre companii s-au confruntat cu cel putin un incident de securitate IT extern, pe cand 87% au inregistrat incidente interne. Acestea pot provoca daune foarte grave atat financiare, cat si de reputatie. Pierderile pot depasi semnificativ costurile necesare pentru implementarea unor instrumente de securitate IT care sa ajute la prevenirea scurgerilor de informatii importante, blocajele de activitate sau alte cheltuieli neasteptate. De aceea, este extrem de important ca organizatiile sa investeasca in securitatea retelei IT.

Pierderile medii provocate de incidente grave ajung la 627.000 dolari

Un incident mai grav poate provoca pierderi medii de 627.000 de dolari pentru corporatii, pe cand IMM-urile pot pierde aproximativ 54.700 de dolari. Un atac care isi atinge tinta poate costa o companie pana la 2,4 milioane de dolari, reprezentand pierderi financiare directe si cheltuieli aditionale.

Insa, multe companii inca nu constientizeaza aceste riscuri. Potrivit studiului, 22% dintre companii inca privesc problemele de securitate drept "lucruri care li se intampla altora" - desi aceasta atitudine a devenit mai putin intalnita in ultimul an. O alta problema este ca 24% dintre companii au impresia gresita ca pretul platit pentru protejarea impotriva infractiunilor cibernetice este mai mare decat potentialele pierderi.

Studiul Global Corporate IT Security Risks 2013 a fost realizat de B2B International alaturi de Kaspersky Lab in 2013, in cadrul caruia au fost intervievati reprezentanti ai companiilor din lumea intreaga.

#securitate it, #pierderi companii, #securitate mobile , #Stiri Software

Curs valutar

1 EUR = 4.9746 RON

0.0008

1 USD = 4.4657 RON

-0.0005
  1. Noua actualizare Windows blochează sistemul de operare. Cum poate fi rezolvată problema
  2. Imaginea spectaculoasă surprinsă de NASA în România, distribuită de Ambasada SUA în România
  3. Qualcomm se pregătește de lansarea unuia dintre cele mai puternice procesoare din lume: Preț mai mare și îmbunătățiri majore
  4. Noua strategie Google pentru YouTube nu-i va face fericiți pe cei mai mulți dintre utilizatori. Ce se întâmplă când pui pe „pauză” un videoclip
  5. Samsung Galaxy A16 5G – Ultima lansare a anului 2024! Noul smartphone de buget promite performanțe surprinzătoare
  6. Galaxy S24 FE: Oferă suficient pentru fanii Samsung sau dezamăgește?
  7. Toți utilizatorii trebuie să știe de noua actualizare a Google Chrome. Ce pot face funcțiile introduse
  8. Primele imagini neoficiale cu Galaxy S25 și S25 Ultra dezvăluie noi detalii despre design-ul telefonului
  9. Galaxy S25 Ultra renunță complet la design-ul clasic: imagini 3D „neoficiale” prezintă noul dispoziitv
  10. Demisii pe bandă rulantă! Un întreg departament și-a anunțat plecarea după un conflict intern cu conducerea