Piata de software si ERP ajunge la 106 milioane de euro in 2015

Marti, 16 Decembrie 2014, ora 17:20
3206 citiri
Piata de software si ERP ajunge la 106 milioane de euro in 2015
Foto: newsbv.ro

Piata de solutii software si servicii de tip ERP va creste usor in 2015, de la 102,2 milioane de euro la 106 milioane de euro, potrivit estimarilor companiei de consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC), care anticipeaza ca, pana in 2018, avansul pietei va fi de 50%, la 147,6 milioane de euro.

"In 2015 se asteapta o usoara crestere a pietei de solutii si servicii de tip ERP (Enterprise Resource Planning - Planificarea Resurselor Intreprinderii, n.r.) din Romania, de la 102,2 milioane de euro la 106 milioane de euro.

Pe termen mediu, respectiv 2018, PAC apreciaza ca nevoile in continua schimbare ale pietei vor determina o crestere a acesteia cu cca 50%, pana la 147,6 milioane de euro", se arata intr-un comunicat al Total Soft.

Principalii factori care vor influenta aceasta evolutie vor fi, probabil, adaptarea administratiei publice la cerintele europene, cresterea cererilor companiilor straine de a lucra cu parteneri de business cu solutii software aliniate, precum si deschiderea managementului local catre sisteme ERP care sa ofere un control financiar si o transparenta mult mai buna, se mai spune in comunicat.

Total Soft, producatorul sistemului Charisma ERP, s-a clasat pentru al cincilea an consecutiv pe primul loc in topul furnizorilor de solutii si servicii de tip ERP din Romania, cu o cota de 15%, conform unui studiu lansat luni de PAC.

"Dominand segmentul companiilor din comert si servicii, Total Soft a reusit intr-un an complicat precum 2013 sa-si conserve veniturile din anul anterior si sa-si imbunatateasca o cota de piata deja foarte ridicata", a declarat Eugen Schwab-Chesaru, directorul PAC pentru Romania si Europa de Est.

Pe o piata ERP care s-a contractat cu 4,1%, in special din cauza blocajelor din sectorul public, compania isi pastreza prima pozitie in industrii ca retail (36% cota de piata) sau servicii (25% cota de piata) si se claseaza pe locul 2 in industria de manufacturing, cu 16% cota de piata.

Cu o cifra de afaceri de 25 milioane de euro in 2013, din care peste 18,8 milioane de euro obtinuta din furnizarea de solutii de tip ERP, Total Soft si-a propus, in urmatorii 5 ani, sa atinga pozitia de lider mondial al pietei de solutii software destinate serviciilor financiare si un portofoliu de clienti care sa includa cele mai mari grupuri financiare din lume.

Portofoliul Charisma numara peste 1.000 de companii nationale, precum MedLife, UniCredit Tiriac Bank, Raiffeisen Leasing, Deutsche Leasing, Fildas Trading, Telekom, Caroli, GE sau Mediplus.

Charisma este o solutie software locala B2B cu proiecte castigate in 36 tari din Europa, America de Sud si Africa.

Total Soft este parte a grupului Global Finance, una din cele mai importante firme de investitii private din Europa de Sud-Est cu birouri in Atena, Bucuresti, Sofia si Belgrad.

#piata romaneasca solutii software ERP, #crestere piata solutii software , #Stiri Software