Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MSI a decis: Cine va emite online actele de stare civila

MSI a decis: Cine va emite online actele de stare civila


Asocierea formata din SC UTI Group SA, SC CertSign SA si SC AM Project Design & Consulting SRL va realiza proiectul de emitere online a actelor de stare civila (SIIEASC), in valoare de 35 de milioane de euro, conform hotararii Curtii de Apel si a deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, anunta Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI).

"In urma reevaluarii ofertelor depuse in cadrul procedurii de atribuire a contractului de achizitie publica 'Sistemul Integrat de Emitere a Actelor de Stare Civila' - (SIIEASC), Ministerul pentru Societatea Informationala a stabilit castigatoare asocierea formata din SC UTI Group SA (lider al asocierii), SC CertSign SA si SC AM Project Design & Consulting SRL.

In conformitate cu decizia Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor din 6 februarie 2014 si hotararea Curtii de Apel Bucuresti din 17 aprilie 2014, comisia a respins ofertele depuse de SC S&T Romania SRL (lider al asocierii) cu SC Siveco Romania SA, SC Expert One Research SRL, SC Frontal Communication SRL, SC BCS Business Consulting Software SRL si SC Romsys SRL (lider al asocierii) cu SC Indra Sistemas SA, SC Mercury 360 Communications SRL", se arata intr-un comunicat al MSI.

Hotararea Curtii de Apel este definitiva si irevocabila

MSI precizeaza ca hotararea Curtii de Apel este definitiva si irevocabila, insa conform legii in termen de 10 zile de la anuntarea castigatorului se pot depune eventualele contestatii.

Obiectivul general al proiectului care va fi implementat de MSI si finantat prin fonduri structurale il reprezinta imbunatatirea si automatizarea sistemului de depunere a cererilor pentru emitere/eliberare si eliberarea efectiva a documentelor de stare civila, bugetul total al proiectului de eliberarea online a actelor de Starea Civila fiind de 35 de milioane de euro.

In cadrul proiectului vor fi scanate si digitizate toate actele de stare civila din ultimii 100 de ani, aproximativ 75 de milioane de documente. Sistemul integrat de emitere a actelor de stare civila trebuie livrat inainte de 1 iulie 2015.

'Acest proiect este menit sa usureze viata tuturor cetatenilor. Sper ca vom asista in viitor la o schimbare radicala a fluxurilor administrative, astfel incat vom elimina cozile de la ghisee, iar actul administrativ va fi mult simplificat si eficientizat. Ne intereseaza, in egala masura, absorbtia fondurilor europene pentru proiecte cu adevarat valoroase si cu impact asupra vietii cetatenilor si a administratiei, cum este acesta. Tocmai de aceea, implementarea in timp util a proiectului, la standarde tehnologice performante, este foarte importanta', a precizat ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea.

Apelul pentru acest proiect a fost lansat in cadrul Operatiunii 321 'Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar', din cadrul Domeniului Major de Interventie 2 'Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice', Axa III 'Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor pentru sectoarele privat si public'.

Proiectul prevede servicii de dezvoltare si implementare, servicii de scanare si stocare a arhivei istorice pentru SIIEASC, furnizarea echipamente hardware - servere si echipamente de stocare (PC, UPS, imprimante, echipamente comunicatii, certificate digitale) - pentru toate cele 3188 de Unitati Teritorial Administrative, inclusiv dotarea unui data center. Totodata, se vor presta servicii de consultanta in domeniul managementului de proiect, informare si publicitate pentru implementarea proiectului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1408 ori