Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sistem informatic pus la punct de Ministerul Muncii pentru soluţionarea on-line a solicitărilor primite de la cetăţeni

Sistem informatic pus la punct de Ministerul Muncii pentru soluţionarea on-line a solicitărilor primite de la cetăţeni

Ministerul Muncii demarează împreună cu Agenţia Naţională pentru Plăti şi Inspecţie Socială (ANPIS) şi Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) un proiect de investiţii pentru realizarea sistemului informatic care să permită interacţiunea on-line a cetăţeanului cu ministerul şi cu instituţiile aflate în subordine, coordonare sau autoritate.

Practic, printr-un singur punct de contact - portalul MMPS, se va asigura: depunerea on-line a cererilor de beneficii şi de servicii sociale, posibilitatea de consultare on-line a dosarelor de către orice cetaţean sau întreprindere, precum şi posibilitatea constituirii dosarelor electronice ale beneficiarilor de servicii sociale şi, implicit, optimizarea şi modernizarea activităţii asistenţilor sociali, prin implementarea unui modul de management de caz, care va permite şi introducerea datelor prin terminale mobile (ex. pentru ancheta socială), arată un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

„Ne dorim să facilităm accesul oamenilor la o gamă largă de servicii publice electronice: asistenţă, consiliere şi îndrumare, fără a mai fi necesară deplasarea la ghişeu. Acest Hub de servicii pune bazele unei administraţii publice moderne şi eficiente prin asigurarea interacţiunii unice cu cetăţenii şi întreprinderile, dar şi prin crearea unei platforme de interconectare între minister şi instituţiile din subordine”, a declarat ministrul Raluca Turcan, potrivit sursei citate.

Proiectul de investiţii „HUB DE SERVICII MMPS - SII MMPS”, aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi, are o valoare totală de 133.137.000 lei, 85% din sumă provenind din fonduri externe nerambursabile, iar restul de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Concret, „HUB DE SERVICII MMPS - SII MMPS” va permite:

-depunerea on-line a cererilor de beneficii de asistenţă socială şi servicii sociale, prin intermediul unui singur punct de contact cu cetăţeanul – portalul MMPS;

-crearea modulul e-Asistenţă Socială;

-posibilitatea de consultare on-line a dosarelor de către orice cetaţean sau întreprindere;

-constituirea dosarelor electronice ale beneficiarilor de servicii sociale şi, implicit, optimizarea şi modernizarea activităţii asistenţilor sociali, prin implementarea unui modul de management de caz, inclusiv prin culegerea/introducerea de date prin ...citeste mai departe despre "Sistem informatic pus la punct de Ministerul Muncii pentru soluţionarea on-line a solicitărilor primite de la cetăţeni" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 113 ori