Ministerul francez al Culturii a lansat jocul video Romanica, dedicat limbilor romanice, printre care si romana

Luni, 18 Martie 2019, ora 20:28
1668 citiri
Ministerul francez al Culturii a lansat jocul video Romanica, dedicat limbilor romanice, printre care si romana
Foto: captura YouTube/ Ministere de la Culture

Ministrul francez al Culturii, Frank Riester, a prezentat, luni, Romanica - un proiect video de invatare a limbilor romanice, inclusiv romana.

Evenimentul a avut loc in prezenta presedintelui Institutului Cultural Roman, Liliana Turoiu, si a presedintelui Institutului Francez, Pierre Buhler, a ambasadorului Romaniei la Paris, Luca Niculescu, precum si a comisarului general francez al Sezonului Romania-Franta, Jean-Jacques Garnier.

Prezentat sub forma unei platforme digitale, Romanica este un proiect care inglobeaza opt limbi romanice, printre care si limba romana. Scopul acestuia este de a-i familiariza pe utilizatori cu o serie de elemente din fiecare limba romanica, cu accent pe asemanarile care exista intre unele expresii si cuvinte, in ciuda distantei fizice dintre vorbitorii acestor limbi.

Evenimentul s-a desfasurat in cadrul manifestarilor dedicate Sezonului Romania-Franta, demers unic de diplomatie publica, economica si culturala la care Institutul Cultural Roman este partener. Lansarea platformei digitale Romanica avut loc in ultima zi a Targului Livre Paris 2019, editie la care Romania a participat, pentru a 11-a oara, cu un stand realizat de Institutul Cultural Roman.

...citeste mai departe despre "Ministerul francez al Culturii a lansat jocul video Romanica, dedicat limbilor romanice, printre care si romana" pe Ziare.com

#joc Romanica Ministerul Culturii Franta , #Stiri Software