Curs unic de securitate care invata companiile romanesti cum sa combata atacurile SCADA, aflate in crestere 100% in ultimul an

Marti, 26 Mai 2015, ora 16:35
2567 citiri
Curs unic de securitate care invata companiile romanesti cum sa combata atacurile SCADA, aflate in crestere 100% in ultimul an

In 2014, costul total anual al prejudiciului cauzat companiilor afectate de atacuri cibernetice a fost de 60,53 milioane de dolari. In raportul sau anual de risc eliberat in aprilie 2015, Dell a anuntat o crestere de 100% in numarul de atacuri SCADA care au avut loc in 2014, fata de 2013. Oare companiile romanesti sunt pregatite sa faca fata acestor atacuri?

In contextul in care companiile sunt obligate sa anunte doar bresele de date care implica informatii personale sau de plata, atacurile SCADA raman de multe ori nereportate, relateaza Patrick Sweeney, director executiv Dell Security.

Aceasta lipsa de raportare, impreuna cu imbatranirea infrastructurilor instalatiilor industriale rezulta intr-o crestere a numarului de provocari de securitate a sistemelor SCADA in urmatoarele luni si ani, adauga Sweeney.

Radu Stanescu, fondator Sandline IT Core Security, membru ENISA ICS Security Experts, certificat DHS, instructor autorizat EC-Council, auditor principal ISO27001 si certificat CISCO si ISS vine in intampinarea acestei probleme cu un curs de securitate SCADA pentru sistemele de control industriale, unic in Romania: Curs de securitate SCADA pentru sistemele de control industriale. Cursul este lansat in a doua editie, singura din acest an, in urma succesului inregistrat in 2014.

Acesta isi propune pregatirea ofiterilor de Securitate pentru sisteme SCADA, a managerilor IT/Securitate IT, a managerilor Risc si a operatorilor de sisteme SCADA sa identifice infrastructurile critice si problemele specifice infrastructurilor industriale, des intalnite in cadrul companiilor energetice, industriale, de tratare a apei si furnizoare de petrol si gaz.

"Pregatirea in securitate SCADA este necesara pentru absolut fiecare inginer implicat in proiectarea, implementarea, mentenanta si operatiunea functionala a sistemelor de control industriale. Informatiile prezentate despre vulnerabilitati sunt actuale, dar ofera o abordare clasica asupra metodelor de atac si contramasuri fata de noile scheme si metode de atac. Acest curs reprezinta o investitie pentru orice companie care foloseste SCADA, reducand semnificativ riscul unor posibile dezastre", spune Octavian Popescu, SCADA Engineer, Luxten Lighting Company.

Cursul are loc in perioada 22-25 iunie 2015, in intervalul orar 9:00-17:00 la Impact Hub, Bucuresti. Si ofera ca bonus participantilor un an de acces la platforma privata CERT ICS. Data limita pentru inscriere este 15 iunie, cursul avand doar 8 locuri disponibile.

Pentru informatii suplimentare si inregistrarea la curs, vizitati pagina cursului:

http://www.scada-security.ro/training/cybersecurity-industrial-control-systems-course.html

Despre Sandline S.R.L.

Radu Stanescu, fondator Sandline IT Core Security, are experienta de peste 10 ani ca si consultant si trainer de securitate, fiind certificat DHS, instructor autorizat EC-Council, auditor principal ISO27001 si certificat CISCO si ISS.

Sursa: Comunicatedepresa.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs atac SCADA, #securitate atacuri SCADA, #sisteme control industriale , #Stiri Software