Cinci predictii IBM pentru urmatorii cinci ani in tehnologie

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 12:52
2321 citiri
Cinci predictii IBM pentru urmatorii cinci ani in tehnologie

In fiecare an IBM lanseaza predictii despre viitoarele cinci inovatii care ne vor schimba viata de zi cu zi, in urmatori cinci ani. Initiativa se numeste IBM 5 in 5. Vezi cum va arata viitorul nostru in perspectiva IBM.

Energia va fi produsa inclusiv din miscarile oamenilor

Oamenii vor putea sa-si genereze singuri energia electrica, extragand-o din energia proprie. Tehnologia avansata pentru refolosirea energiei va permite oamenilor si cercetatorilor sa colecteze orice forma de energie creata si s-o foloseasca pentru energia din casa, de la locul de munca sau din orase.

Nu vom mai avea nevoie de parole

Oamenii nu vor mai avea nevoie de parole, pentru ca identificarea se va face in functie de criterii biologice.

Citirea mintii nu va mai fi science fiction

Cercetatorii de la IBM lucreaza in acest moment la proiecte care sa permita conectarea creierului la dispozitivele pe care le folosim in fiecare zi, precum smartphone-uri sau computere. Nu va mai trebui decat sa ne gandim la o comanda, iar aceasta se va si executa.

Divizarea digitala va inceta sa mai existe

Divizarea digitala va inceta sa exite. In societatea globala in care traim, dezvoltarea si bunastarea depind de nivelul de acces la informatie. In ceea ce priveste tehnologia mobila, in cinci ani de acum inainte diferenta dintre societati va inceta sa mai existe.

Mesajele e-mail spam vor fi folositoare

Telefoanele mobile vor fi atat de sofisticate, incat vor putea extrage informatii folositoare din mesajele de tip spam, informatii pe care ni le dorim si pe care le vom gasi la indemana.

#tehnologie viitor, #ibm , #Stiri Software