Jocurile video se demodeaza? Vanzari in scadere cu peste 25%

Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 17:30
1811 citiri
Jocurile video se demodeaza? Vanzari in scadere cu peste 25%

Desi industria jocurilor video pare sa o duca bine, cu lansari ale unor jocuri mult asteptate in aceasta perioada a anului, vanzarile sunt in scadere.

Potrivit unui raport realizat de firma de cercetare NPG Group, vanzarile de jocuri electronice in SUA au scazut cu 25 de procente in luna octombrie la 755 milioane de dolari fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Bloomberg.

Vanzarile de consolele a scazut cel mai mult, cu 37% la 187,3 milioane de dolari fata de aceeasi perioada a anului precedent. Sigur, acest rezultat nu constituie o surpriza pentru producatori tinand cont ca toate modelele de pe piata au deja cativa ani vechime. Cumparatorii ar putea fi tentati sa astepte lansarea urmatorului model inainte sa aleaga din oferta de pe piata.

Totusi, nu putem ignora faptul ca se apropie sarbatorile de iarna cand cresc vanzarilor datorita lansarilor de unor noi modele create special pentru Craciun.

Cu toate acestea, cresterea numarului de utilizatori care prefer sa joace jocuri pe telefonul mobil ar putea reprezenta o amenintare pentru jocurile traditionale chiar si in timpul vacantelor.

In luna octombrie, Microsoft a castigat detasat celor mai bine vandute jocuri electronice, cu 27.000 de Xbox 360 vandute. Totusi, acest rezultat este cu 31% sub nivelul celui raportat in luna octombrie a anului precedent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Xbox vanzari, #jocuri video vanzari, #lansari jocuri video, #console vanzari , #Software video